Μπακλαβαδάκια



Μια συνταγή της κυρίας Αλεξάνδρας Κυριάκη ‎για ΜΠΑΚΛΑΒΑΔΑΚΙΑ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Μπακλαβαδάκια

Υλικά
8 φύλλα κρούστας
1 φλ βούτυρο αγελάδος λιωμμένο κρυο
4 κ.σ ζάχαρη
5-6 κ.σ φρυγανιά τριμμένη
400 γρ καρύδι τριμμένο
1 κ.γ κανέλα
1/2 κ.γ γαρύφαλλο

Για το σιρόπι
2 κούπες ζάχαρη
2 κούπες νερό
2 κ.σ μέλι
1 φλούδα λεμόνι
1 ξύλο κανέλας
2 καρφάκια γαρύφαλλο

Εκτέλεση
Βάζω σε ένα μπολ το καρύδι με τη ζάχαρη, τη φρυγανιά, την κανέλα, το γαρύφαλλο και τα ανακατεύω καλά.
Ανοίγω το ένα φύλλο, το βουτυρώνω, βάζω το άλλο φύλλο και επάνω βάζω από το μείγμα με το καρύδι.
Τυλίγω σε ρολό και το βάζω σε βουτυρωμένο ταψάκι.
Εγώ χρησιμοποίησα στρογγυλό 32 εκ.
Έτσι έκανα και με τα υπόλοιπα φύλλα.
Από επάνω έβαλα το υπόλοιπο βούτυρο, χάραξα σε κομμάτια και έψησα σε προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις, περίπου 50 λεπτά ανάλογα τον φούρνο μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα.
Για το σιρόπι έβαλα το νερό με την ζάχαρη, την κανέλα, το γαρύφαλλο και την φλούδα λεμονιού να βράσει 7-8 λεπτά από το σημείο βρασμού.
Τέλος προσθέτω το μέλι, ανακατεύω να διαλυθεί καλά και σιροπιάζω κρύο γλυκό, ζεστό σιρόπι.
Αφήνω να κρυώσει καλά.
Από επάνω προσθέτω λίγο τριμμένο καρύδι.