
CUPCAKES
Η απαλή ροζ κρέμα προσθέτει μια νότα γλυκιάς αίσθησης και ολοκληρώνει υπέροχα αυτά τα λαχταριστά Cupcakes!
Δοκίμασέ τα και εσύ!
Υλικά
Για τα cupcakes:- 250 γρ. βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
- 1 ½ ποτήρι ζάχαρη
- 5 αυγά
- 1 ποτήρι γάλα ή γιαούρτι
- 500 γρ. αλεύρι φαρίνα
- 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 2 βανίλιες
Για τη ροζ κρέμα:
- 300 ml φρέσκια κρέμα γάλακτος
- 1 κ.σ. ζάχαρη άχνη
- ροζ χρώμα ζαχαροπλαστικής
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
- Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε τις θήκες για τα cupcakes.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και τη βανίλια.
- Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε με το μίξερ το βούτυρο και τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και να ασπρίσουν.
- Προσθέτουμε τα αυγά ένα-ένα, χτυπώντας καλά μετά από κάθε προσθήκη.
- Προσθέτουμε 2 κ.σ. από το αλεύρι και στη συνέχεια το γάλα εναλλάξ με το αλεύρι.
- Γεμίζουμε τις θήκες των cupcakes περίπου στα ⅔ του ύψους τους και ψήνουμε για 20-25 λεπτά, ή μέχρι να βγαίνει καθαρό ένα ξύλινο καλαμάκι όταν το βυθίσουμε στο κέντρο ενός cupcake.
- Αφήνουμε τα cupcakes να κρυώσουν εντελώς πριν τα διακοσμήσουμε.
- Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σφιχτή σαντιγί και προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη και το χρώμα ζαχαροπλαστικής. Χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.
- Με τη βοήθεια ενός κορνέ ζαχαροπλαστικής, διακοσμούμε τα cupcakes με τη ροζ βουτυρόκρεμα.
Συμβουλή: Μπορείς να προσθέσεις στο μείγμα των cupcakes κομματάκια σοκολάτας, φρούτα ή ξηρούς καρπούς για μια πιο πλούσια γεύση.
Δημιουργός συνταγής: Georgia Chatzimanoli-Grimwood