Ψωμάκια για χάμπουργκερ



Μια συνταγή της κυρίας Marina Markou για ΨΩΜΑΚΙΑ ΓΙΑ ΧΑΜΠΟΥΡΓΚΕΡ από την ομάδα στο Facebook Οι Νεες Συνταγες της μελι-τζ-Αννας


Ψωμάκια για χάμπουργκερ

600 γρ. αλεύρι 
200mlγαλα 
200ml. Νερό 
50ml.ηλιέλαιο 
μια μαγιά 
δύο κ.σ.ζάχαρη 
μια αλάτι 
και ένα αυγό 

Τα βάζουμε όλα στο κάδο του μίξερ και τα ζυμώνουμε καλά.
Αφήνουμε να διπλασιαστεί και μετά πλάθουμε ψωμάκια.
Εγώ τα ζυγίζω, τα μικρά 50 γρ. και τα μεγάλα ψωμάκια 80γρ.
Τα αφήνουμε πάλι να φουσκώσουν και τα αλείφουμε με αυγό.
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς, στον αέρα, για 18 λεπτά.

Τα άλλα που είναι σαν κρουασάν: Έκοψα μπέικον σε μικρά κυβάκια και το ζύμωσα να ενσωματωθούν. 
Από πάνω έτριψα και λίγο κίτρινο τυρί.