Λουκουμάδες



Μια συνταγή της κυρίας Georgia Chatzimanoli-Grimwood για ΛΟΥΚΟΥΜΑΔΕΣ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Λουκουμάδες

ΥΛΙΚΆ
500 γρ. αλεύρι
500 με 550 ml νερό
1 φακελάκι μαγιά
1 κ.σ. ζάχαρη
1 κ.γ αλάτι
1 κ.σ κορνφλάουρ
Μέλι και κανέλα για το σερβίρισμα

ΕΚΤΈΛΕΣΗ
Σε ένα βαθύ μπολ ρίχνουμε το ζεστό νερό, τη ζάχαρη και τη μαγιά.
Ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να λιώσει η μαγιά.
Ρίχνουμε το αλεύρι, το κορνφλάουρ και το αλάτι και ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να γίνει ένας λείος χυλός. 
Σκεπάζουμε με πετσέτα ή μεμβράνη και αφήνουμε σε ζεστό μέρος για περίπου 1 ώρα μέχρι να διπλασιάσει σε όγκο.
Τηγανίζουμε σε βαθύ σκεύος με ηλιέλαιο, σε μέτρια φωτιά, με τον κλασικό τρόπο πιάνοντας με το αριστερό χέρι το χυλό και το κουτάλι ή βάζουμε σε σακούλα που βάζουμε την σαντιγί και κόβουμε με το ψαλίδι, είναι πιο εύκολο.