Αλμυρό κέικ



Μια συνταγή της κυρίας Μαρίας Λαρου για ΑΛΜΥΡΟ ΚΕΙΚ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ


Αλμυρό κέικ

500 γραμμάρια Φαρίνα, ένα πακέτο
6 αυγά
1 κουταλιά της σούπας μπέικιν πάουντερ
200 ml ηλιέλαιο
ένα κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό, 200 γραμ.
Αλάτι, λίγο, ανάλογα το τυρί και τα αλλαντικά που θα βάλουμε
Πιπέρι
200 γραμμάρια γραβιέρα σε κομματάκια μικρά, εγώ τα έκανα μικρά κυβάκια
500 γραμμάρια διάφορα αλλαντικά, ή και λιγότερα, εμένα θα χαλούσαν και έβαλα τόσα
Πιπεριά, εγώ έβαλα μία πορτοκαλί κομμένη σε κυβάκια
Μπορούμε να βάλουμε αν θέλουμε και μυρωδικά της αρεσκείας μας

Βάζουμε σε μικρό μπολ το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε.
Βάζουμε σε μεγαλύτερο μπολ τα αυγά με το γιαούρτι και το ηλιέλαιο και χτυπάμε με το μίξερ να γίνουν σαν κρέμα.
Βάζουμε μέσα τα αλλαντικά, τυρί, πιπεριά και ανακατεύουμε με σπάτουλα, όχι μίξερ.
Ρίχνουμε 5 κ.σ. από το μίγμα αλεύρι - μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθεί καλά και μετά ξανά το ίδιο μέχρι να τελειώσει το μίγμα αλεύρι - μπέικιν πάουντερ.
Βάζουμε σε φόρμα του κέικ που έχουμε βουτυρώσει και αλευρώσει, εγώ την πέρασα με βούτυρο γάλακτος με πινέλο.
Αδειάζουμε το μείγμα και το πατάμε λίγο με την σπάτουλα, ώστε να μην έχει μετά το κέικ τρύπες, κενά μέσα, και το ισιώνουμε από πάνω.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170 βαθμούς με αέρα, στην μέση του φούρνου για 45 λεπτά.
Κοιτάμε με ξυλάκι από σουβλάκια, αν βγαίνει στεγνό σβήνουμε το φούρνο και αφήνουμε μέσα το κέικ για 15 λεπτά.
Αν δε βγαίνει στεγνό το ξυλάκι αφήνουμε λίγο ακόμα. 
Παίζει ρόλο ο φούρνος.
Αφήνουμε λίγο να κρυώσει και ξεφορμάρουμε.
Είναι τέλειο, νόστιμο, μυρωδάτο, αφράτο και εύκολο.