Πένες σουφλέ με μπεσαμέλ



Μια συνταγή της κυρίας ‎Αριάνα Μεϊντανά για ΠΕΝΕΣ ΣΟΥΦΛΕ ΜΕ ΜΠΕΣΑΜΕΛ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Πένες σουφλέ με μπεσαμέλ
 
ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ  
Βράζω 1,5 πακέτο πένες σε αλατισμένο νερό για 7 λεπτά.
Σε ένα κατσαρολάκι με λίγο λάδι σοτάρω 400 γρμ μπέικον, 400 γρμ ζαμπόν και μανιτάρια.
Σβήνω με λίγο λευκό κρασί.
Σε ένα άλλο κατσαρολάκι φτιάχνω την μπεσαμέλ.
Βάζω τρεις κουταλιές της σούπας Φυτίνη και περιμένω να λιώσει.
Μόλις λιώσει ρίχνω σιγά σιγά (ενώ ταυτόχρονα χτυπάω με σύρμα) 5 κουταλιές της σούπας αλεύρι.
Προσθέτω σιγά σιγά το γάλα (1 λίτρο) και ανακατεύω μέχρι να πήξει η μπεσαμέλ.
Ρίχνω λίγο μοσχοκάρυδο, λίγο αλάτι, πιπέρι, τυρί τριμμένο και ανακατεύω πάντα με το σύρμα.
Σε ένα πυρέξ με λίγο λάδι ρίχνω τις μισές πένες, την μισή σάλτσα (ζαμπόν, μπέικον, μανιτάρια), 1 κρέμα γάλακτος 330ml, λίγη από την μπεσαμέλ, 100 γρμ ανθότυρο (που έχω λιώσει με πιρούνι), 400 γρμ διάφορα τυριά τριμμένα και ανακατεύω.
Από πάνω κόβω μικρά κομμάτια τυρί edam ή ότι άλλο τυρί κίτρινο θέλουμε.
Στην συνέχεια ρίχνω τις υπόλοιπες πένες, την υπόλοιπη σάλτσα (ζαμπόν, μπέικον, μανιτάρια), 1 κρέμα γάλακτος 330 ml, 100 γρμ ανθότυρο λιωμένο, λίγα τυριά τριμμένα. Δεν ανακατεύω.
Από πάνω ρίχνω την μπεσαμέλ, τυριά τριμμένα και λίγη Φυτίνη κομματάκια.
Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 175° για 40 λεπτά.
Βέβαια είναι μια γερή "ένεση χοληστερίνης".
Αλλά για μια φορά στις τόσες.