Φρέσκα καλαμαράκια κρασάτα με κρεμμύδια και πατάτες φούρνου σαν τηγανητές



Μια συνταγή της κυρία Αναστασιας Βλαχου για ΦΡΕΣΚΑ ΚΑΛΑΜΑΡΑΚΙΑ ΚΡΑΣΑΤΑ ΜΕ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ ΚΑΙ ΠΑΤΑΤΕΣ ΦΟΥΡΝΟΥ ΣΑΝ ΤΗΓΑΝΗΤΕΣ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Φρέσκα καλαμαράκια κρασάτα με κρεμμύδια και πατάτες φούρνου σαν τηγανητές

Ένα φαγητό γεμάτο από ΦΟΒΕΡΉ νοστιμιά!

ΥΛΙΚΑ
1 κιλό καλαμάρια
3 μεγάλα κρεμμύδια
1 σκελίδα σκόρδο
1 κ.σ. πελτέ
3 μεγάλες ώριμες ντομάτες
1 κούπα νες ελαιόλαδο
1/2 κούπα νες λευκό κρασί
αλάτι πιπέρι
 
ΕΚΤΈΛΕΣΗ
Σε μια κατσαρόλα βάζω τα κομμένα καλαμάρια μέσα και τα ανακατεύω...Μέχρι να φύγουν τα υγρά τους...
Στη συνέχεια και αφού εξατμιστεί το νερό προσθέτω το ελαιόλαδο τα κρεμμύδια κομμένα σε φέτες χοντρές τα ανακατεύω για λίγο...να μαλακώσουν..μαζί με το σκόρδο κομμένο σε φετουλες και προσθέτω το πελτέ.
Ανακατεύω και σβήνω με το κρασί.
Μόλις εξατμιστεί Ρίχνω μέσα τις ντομάτες κομμένες σε χοντρά κυβάκια , το αλάτι ..το πιπέρι και λίγο νερό...
Το μαγειρεύω περίπου 30'.
Έβαλα κ λίγες πράσινες ελιτσες!!
Εάν τα καλαμάρια σας είναι κατεψυγμένα μπορείτε να τα βάλετε για 30' με σόδα για να μαλακώσουν.
Τα φρέσκα δεν χρειάζονται....Εάν θέλετε όμως βάλτε τα για λιγότερο χρόνο δλδ 15'.
Για τις πατάτες ...Που μοιάζουν...σα τηγανητές...Ενώ είναι στο φούρνο..
Αφού τις πλυνουμε πολλές φορές για να φύγει το άμυλο τις στεγνώνω λίγο με χαρτί κουζίνας και τις πασπαλιζω με πάπρικα γλυκιά ,αλάτι λίγο ελαιόλαδο και λιγο σιμιγδαλι ψιλό..... τις ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 220° μέχρι να πάρουν χρώμα.