Φασόλια χάντρες γιαχνί



Μια συνταγή της κυρίας Αλεξάνδρας Κυριάκη για ΦΑΣΟΛΙΑ ΧΑΝΤΡΕΣ ΓΙΑΧΝΙ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Φασόλια χάντρες γιαχνί 

Υλικά
1 πακέτο φασόλια χάντρες ξερά
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 πιπεριά κόκκινη ψιλοκομμένη
1 καρότο ψιλοκομμένο
λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 ντομάτες στον τρίφτη
1 κ.σ. πελτέ
λάδι 
αλάτι 
πιπέρι
 
Εκτέλεση
Βάζω τα φασόλια από το βράδυ σε νερό να μουλιασουν. 
Το πρωί τα βάζω να πάρουν μια βράση, ριχνω το πρώτο νερό και τα σουρώνω.
Βαζω λάδι και τριγαρίζω το κρεμμύδι, την πιπεριά και το καρότο.
Προσθετω τις ντομάτες, τα φασόλια και νερό να τα σκεπάζει και σιγοβράζω μέχρι να μαλακώσουν.
Μετά προσθέτω αλάτι, πιπέρι, τον μαϊντανό και τον πελτέ και αν χρειαστεί λίγο ζεστό νερό και σιγοβράζω ακόμα λίγο μέχρι να χυλώσει και να μείνει με λίγο ζουμάκι.