Χταποδάκι στη λαδόκολλα



Μια συνταγή της κυρίας Tzeni Tsanaktsidou για ΧΤΑΠΟΔΑΚΙ ΣΤΗ ΛΑΔΟΚΟΛΛΑ από την ομάδα στο Facebook ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!!ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!


Χταποδάκι στην λαδόκολλα

Ένα χταποδάκι σκέτο λουκουμάκι!!

ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεπαγώνουμε το χταπόδι.
Το πλένουμε και το στραγγίζουμε .
Κόβουμε ένα μεγάλο αλουμινόχαρτο φροντίζοντας να φτάνει να το τυλίξει καλά .
Πάνω από το αλουμινόχαρτο βάζουμε λαδόκολλα και μέσα τοποθετούμε το χταπόδι ολόκληρο .
Ρίχνουμε από πάνω του λαδάκι, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, 1 σκελίδα σκόρδο πατημένη ολόκληρη λιωμένη, ένα δαφνόφυλλο, λίγο ξύδι βαλσαμικό και λίγο πιπέρι .
Το κλείνουμε πολύ καλά και ψήνουμε αφού το βάλουμε σε ταψάκι σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 1 ώρα και λίγα λεπτά στον αέρα .
Το ανοίγουμε και το χωρίζουμε βάζοντάς το σε πιατέλα.
Δεν χρειάζεται τίποτα άλλο είναι λουκουμάκι, γίνεται φανταστικό!