Ξιδάτο χταποδάκι με ελαιόλαδο και ρίγανη



Μια συνταγή της κυρίας Λαμπρινής Γιαννακοπούλου για ΞΙΔΑΤΟ ΧΤΑΠΟΔΑΚΙ ΜΕ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΚΑΙ ΡΙΓΑΝΗ από την ομάδα στο Facebook ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!!ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!


Ξιδάτο χταποδάκι με ελαιόλαδο και ρίγανη

Απλό, αλλά τέλειο!! Δοκιμάστε το και θα με θυμηθείτε!!

Υλικά
χταποδάκι καθαρισμένο,
πιπέρι σε κόκκους
λίγο αλάτι, δαφνόφυλλο,
ελαιόλαδο,
ξύδι καλής ποιότητας, όποιο προτιμάτε

Εκτέλεση
Βράζουμε το ελαφρώς αλατισμένο χταποδάκι μέσα σε νερό με τα πιπέρια και το δαφνόφυλλο, σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσει πολύ.
Το βγάζουμε σε μια λεκανίτσα να κρυώσει λίγο και το κόβουμε σε μεγαλούτσικα κομμάτια.
Το τοποθετούμε σε γυάλα ή γυάλινο μπολ.
Προσθέτουμε ελαιόλαδο και ξύδι να το σκεπάσει και ξερή ρίγανη.
Σε δυο μέρες το ανακατεύουμε και δοκιμάζουμε αν θέλει λίγο ξύδι ακόμα. 
Σε 4 - 5 μέρες είναι έτοιμο.
Αν δεν το καταναλώσετε όλο, κάθε φορά που βγάζετε για να συνοδέψετε τα φαγητά σας, πρέπει να προσέχετε το λάδι να καλύπτει το υπόλοιπο.
Το σερβίρουμε με έξτρα ρίγανη από πάνω. Δοκιμάστε το και θα με θυμηθείτε.