
ΚΙΧΙΑ ΚΟΖΑΝΗΣ
Υλικά για το ζυμάρι
- 2,5 ποτήρια νερό
- 1 φλυτζάνι του καφέ σπορέλαιο.
- Μισό φλιτζανάκι του καφέ ξύδι.
- 1 κ.σ. κοφτή αλάτι.
- Αλεύρι Κούλα όσο πάρει για να κάνουμε μία ζύμη εύπλαστη που να μην κολλάει στο χέρι
Για το λάδωμα των φύλλων
- 250 γρ. Super Fresco Soft λιωμένο και 3 κουταλιές της σούπας Φυτίνη
- Νισεστέ για το άνοιγμα των φύλλων.
Για τη γέμιση
- Τυρί φέτα
Εκτέλεση
- Ετοιμάζουμε τη ζύμη ζυμώνοντας όλα μαζί τα υλικά και την αφήνουμε μισή ώρα να ξεκουραστεί.
- Κάνουμε μικρά μπαλάκια και τα ανοίγουμε σε μικρά φυλλαράκια με τον πλάστη.
- Λαδώνουμε και κλείνουμε ανά δύο.
- Τα σκεπάζουμε και τα βάζουμε στη συντήρηση για μισή ώρα.
- Ανοίγουμε φύλλο όσο πιο λεπτό γίνεται, το λαδώνουμε και κόβουμε στη μέση.
- Βάζουμε στην άκρη του φύλλου φέτα τριμμένη, διπλώνουμε τις άκρες, δίνουμε το σχήμα και τα τοποθετούμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
- Λαδώνουμε πάλι από πάνω, ραντίζουμε με λίγο νερό και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.

Δημιουργός συνταγής: Κατερινα Μαδικα
