Κιχιά Κοζάνης



ΚΙΧΙΑ ΚΟΖΑΝΗΣ

Υλικά για το ζυμάρι
2,5 ποτήρια νερό
1 φλυτζάνι του καφέ σπορέλαιο.
Μισό φλιτζανάκι του καφέ ξύδι.
1 κ.σ. κοφτή αλάτι.
Αλεύρι Κούλα όσο πάρει για να κάνουμε μία ζύμη εύπλαστη που να μην κολλάει στο χέρι

Για το λάδωμα των φύλλων
250 γρ. Super Fresco Soft λιωμένο και 3 κουταλιές της σούπας Φυτίνη

Νισεστέ για το άνοιγμα των φύλλων.

Για τη γέμιση
Τυρί φέτα 

Εκτέλεση.
Ετοιμάζουμε τη ζύμη ζυμώνοντας όλα μαζί τα υλικά και την αφήνουμε μισή ώρα να ξεκουραστεί.
Κάνουμε μικρά μπαλάκια και τα ανοίγουμε σε μικρά φυλλαράκια με τον πλάστη.
Λαδώνουμε και κλείνουμε ανά δύο.
Τα σκεπάζουμε και τα βάζουμε στη συντήρηση για μισή ώρα.
Ανοίγουμε φύλλο όσο πιο λεπτό γίνεται, το λαδώνουμε και κόβουμε στη μέση.
Βάζουμε στην άκρη του φύλλου φέτα τριμμένη, διπλώνουμε τις άκρες, δίνουμε το σχήμα και τα τοποθετούμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
Λαδώνουμε πάλι από πάνω, ραντίζουμε με λίγο νερό και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.