Κουλουράκια πορτοκαλιού



Μια συνταγή της κυρίας Αννας Κασσανδρεια για ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Κουλουράκια πορτοκαλιού

ΥΛΙΚΑ
1 ποτήρι σπορέλαιο
1 ποτήρι ζάχαρη
1 ποτήρι φυσικό χυμό πορτοκαλιού
1 βανίλια
1 φακελάκι baking powder
1 κ.γ σόδα
Ξύσμα από λεμόνι ή πορτοκάλι
2 κρόκοι αυγών (για το άλειμμα) Αν τα θέλετε νηστίσιμα παραλείψτε τα αυγά
Περίπου 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Χτυπάμε με το σύρμα τη ζάχαρη με το λάδι.
Μέσα στο χυμό ανακατεύουμε την σόδα και μόλις αφρίσει το ρίχνουμε στο μείγμα.
Προσθέτουμε τη βανίλια, το ξύσμα και το αλεύρι και ζυμώνουμε έως να μην κολλάει στα χέρια.
Ίσως χρειαστεί λίγο αλεύρι παραπάνω.
Στρώνουμε λαδόκολλα στο ταψί .
Φτιάχνουμε πλεξούδες, τις αλείφουμε με κρόκο και ψήνουμε στις αντιστάσεις, στους 180 βαθμούς έως να ροδίσουν ελαφρά, περίπου 18', όχι παραπάνω και ας είναι μαλακά.
Μόλις κρυώσουν σκληραίνουν.