Νηστίσιμα ροξάκια με καρύδι και πορτοκάλι



Μια συνταγή της κυρίας Αλεξάνδρας Κυριάκη για ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ ΡΟΞΑΚΙΑ ΜΕ ΚΑΡΥΔΙ ΚΑΙ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Νηστίσιμα ροξάκια με καρύδι και πορτοκάλι

Υλικά (για 30 ροξάκια)
100 ml. χλιαρό νερό
100 ml. χυμό πορτοκάλι
200 ml. καλαμποκέλαιο
7 γρ. μαγιά
1 κ.σ ζάχαρη
1 κ.σ κανέλα σκόνη
400 - 450 γρ φαρίνα κόκκινη
3 κ.σ. κακάο
6 κ.σ. καρύδι τριμμένο

Σιρόπι
2.5 ποτήρια ζάχαρη
3 ποτήρι νερό
1 κ.σ. μέλι
1 ξύλο κανέλας
2 γαρύφαλλα
1 φλούδα πορτοκαλιού

Εκτέλεση
Βάζω σε ένα μπολ το χλιαρό νερό με την μαγιά και τη ζάχαρη και ανακατεύω καλά να διαλυθεί.
Προσθέτω το λάδι, το χυμό, την κανέλα και τη φαρίνα ζυμώνοντας. 
Αφήνω μισή ώρα να ξεκουραστεί και μετά τη χωρίζω σε τρία ίσα μέρη.
Παίρνω το ένα μέρος, προσθέτω το κακάο και το καρύδι και ζυμώνω να ενσωματωθούν καλά τα υλικά.
Το χωρίζω σε 2 μέρη.
Παίρνω το ένα μέρος από την λευκή ζύμη και σε αλευρωμένη επιφάνεια την ανοίγω μακρόστενη.
Φτιάχνω ένα ρόλο από το σοκολατένιο μείγμα, το βάζω πάνω στο άσπρο και το κάνω ρολό.
Έτσι κάνω και με την υπόλοιπη ζύμη.
Μετά κόβω σε ροδέλες και βάζω σε λαδόκολλα.
Ψήνω στους 170 βαθμούς με αέρα για 20 - 25 λεπτά περίπου ανάλογα το φούρνο.

Σιρόπι 
Βράζω όλα τα υλικά εκτός το μέλι για 7 - 8 λεπτά από το σημείο βρασμού.
Κατεβάζω από τη φωτιά, ρίχνω το μέλι και ανακατεύω καλά.
Βάζω τα ροξάκια σε μια στρώση σε ταψάκι, ρίχνω το σιρόπι και τα αφήνω να τραβήξουν. 
Σιροπιάζω κρύα ροξάκια με καυτό σιρόπι.