Πουτίγκα



ΠΟΥΤΙΓΚΑ

Παντεσπάνι
5 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
1, 5 ποτήρια του νερού ζάχαρη
1 ποτήρι καλαμποκέλαιο
1 ποτήρι Sprite
1, 5 ποτήρια καρύδια σπασμένα
2, 5 ποτήρια αλεύρι
2 κ το γλυκού κανέλα
1 κ γλ. σόδα
1 μπέικιν

Σιρόπι.
4 ποτήρια νερό
3, 5 ποτήρια ζάχαρη
2 βανίλιες
Λίγες σταγόνες χυμό λεμονιού
Βράσιμο 4 με 5 λεπτά

Κρέμα
1 φυτική στο πράσινο κουτί 500 γρ.
1 κουτί ζαχαρούχο
1, 5κουταλιά της σούπας αλεύρι
1 ποτήρι γάλα
125 γρ Βιτάμ σοφτ

Εκτέλεση.
Χτύπησα τα ασπράδια μαρέγκα να αφρατέψουν.
Στη συνέχεια ζάχαρη, κρόκους, καλαμποκέλαιο, Sprite, αλεύρι μαζί με τη σόδα και το μπέικιν.
Τέλος τα καρύδια με την κανέλα.
Έψησα σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις, για 30 λεπτά.
Έβαλα και μαχαίρι για να δω αν έχει ψηθεί.
Έβρασα το σιρόπι και σιρόπιασα με ΚΑΥΤΟ σιρόπι το ΚΡΥΟ γλυκό.

Κρέμα
Χτύπησα με το μίξερ πρώτα τη φυτική με το ζαχαρούχο σε σαντιγί. 
Σε ένα μικρό κατσαρολάκι έλιωσα το Βιτάμ, έριξα το αλεύρι ανακατεύοντας πολύ καλά να λιώσει και τέλος το γάλα.
Το άφησα 1 με 2 λεπτά περίπου να πάρει μια βράσει.
Απέσυρα από τη φωτιά, άφησα να παγώσει καλά και στη συνέχεια το έριξα στη σαντιγί ανακατεύοντας σιγά - σιγά να ενσωματωθεί.
Τέλος άπλωσα τη σαντιγί πάνω στο γλυκό, πασπάλισα με καρύδια αλεσμένα και κανέλα και έβαλα στο ψυγείο να παγώσει καλά.
Το ταψί που έκανα το γλυκό είναι τις κουζίνας σε διαστάσεις 40*33.


Credits:
Κατερινα Μαδικα