Πουτίγκα



Μια συνταγή της κυρίας Κατερινας Μαδικα για ΠΟΥΤΙΓΚΑ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Πουτίγκα

Παντεσπάνι
5 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
1,5 ποτήρι του νερού ζάχαρη
1 ποτήρι καλαμποκέλαιο
1 ποτήρι Sprite
1,5 ποτήρι καρύδια σπασμένα
2,5 ποτήρια αλεύρι
2 κ.γ. κανέλα
1 κ.γ. σόδα
1 μπέικιν

Σιρόπι
4 ποτήρια νερό
3,5 ποτήρια ζάχαρη
2 βανίλιες
Λίγες σταγόνες χυμό λεμονιού
Βράσιμο 4 με 5 λεπτά
 
Κρέμα.
1 φυτική κρέμα στο πράσινο κουτί 500 γρ.
1 κουτί ζαχαρούχο
1,5 κουταλιά της σούπας αλεύρι
1 ποτήρι γάλα
125 γρ. βιταμ σοφτ

Εκτέλεση.
Χτύπησα τα ασπράδια μαρέγκα να αφρατέψουν.
Στη συνέχεια πρόσθεσα τη ζάχαρη, τους κρόκους, το καλαμποκέλαιο, τη Sprite, το αλεύρι μαζί με τη σόδα και το μπέικιν και τέλος τα καρύδια με την κανέλα. 
Έψησα σε προθερμασμενο φούρνο, στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις για 30 λεπτά, έβαλα και μαχαίρι για να δω αν έχει ψηθεί.
Έβρασα το σιρόπι και σιρόπιασα με καυτό σιρόπι το κρύο γλυκό.
 
Κρέμα
Χτύπησα με το μίξερ πρώτα τη φυτική κρέμα με το ζαχαρούχο σε σαντιγί. 
Σε ένα μικρό κατσαρολάκι έλιωσα το Βιτάμ, έριξα το αλεύρι ανακάτευοντας πολύ καλά να λιώσει και τέλος το γάλα.
Το άφησα 1 με 2 λεπτά περίπου να πάρει μια βράση, απέσυρα από τη φωτιά, αφήσα να παγώσει καλά και στη συνέχεια το εριξα στη σαντιγί ανακατεύοντας σιγά - σιγά να ενσωματωθεί.
Τέλος άπλωσα την σαντιγί πάνω στο γλυκό, πασπάλισα με καρύδια αλεσμένα και κανέλα και έβαλα ψυγείο να παγώσει καλά.
Το ταψί που έκανα το γλυκό είναι της κουζίνας σε διαστάσεις 40*33.