Κοτόπουλο με κάρυ και μανιτάρια


Μια συνταγή της κυρίας Φωτεινής Παρασκευοπουλου για ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΚΑΡΥ ΚΑΙ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ από την ομάδα στο Facebook Μαγειρικές Ανησυχίες (George Chatzigiatroudakis)


Κοτόπουλο με κάρυ και μανιτάρια

Το Αγαπημένο μας φαγητό!

Κοτόπουλο σε μπουκιές εγώ έβαλα μπούτι φιλέτο.
Μανιτάρια
1 κύβο λαχανικών
1 κ.σ. βούτυρο
5 κ.σ λάδι
1 κρεμμύδι τριμμένο
4 κ.σ. κονιάκ
1 κ.γ. κάρυ
100 ml κρέμα γάλακτος
Αλεύρι
Αλάτι
Πιπέρι

Κόβω το κοτόπουλο σε μπουκιές, το αλευρώνω με 1 κουταλιά της σούπας αλεύρι και το βάζω σε αντικολλητικό τηγάνι με το βούτυρο να πάρει χρώμα. 
Ρίχνω το λάδι και το κρεμμύδι και τα σοτάρω. 
Μετά σβήνω με το κονιάκ.
Μόλις εξατμισθεί προσθέτω τον κύβο λιωμένο σε 250 ml ζεστό νερό, 1 κ.γ. κάρυ και τα μανιτάρια, ανακατεύω και αφήνω να βράσει σε χαμηλή φωτιά για 40 λεπτά ανακατεύοντας συχνά. 
Τέλος ρίχνω την κρέμα γάλακτος, ανακατεύω, πασπαλίζω με πιπέρι και σβήνω τη φωτιά .
Συνοδεύεται με ρύζι.