Νηστίσιμη μπουγάτσα


Μια συνταγή της κυρίας ΓΚΟΛΦΩΣ ΝΙΚΟΛΟΥ για ΝΗΣΤΙΣΙΜΗ ΜΠΟΥΓΑΤΣΑ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ


Νηστίσιμη μπουγάτσα

Μια Νηστίσιμη μπουγάτσα για πρωινό με την οικογένεια είναι ότι πρέπει.

Υλικά
1 λίτρο γάλα αμυγδάλου
1 φλιτζάνι τσαγιού σιμιγδάλι (κρατάμε 1 κουταλια)
1 κουταλιά κορν φλάουρ
2 φλιτζάνια περίπου ζάχαρη
1 βανίλια
1 κουταλάκι ξύσμα πορτοκαλιού
2 κουταλιές ηλιέλαιο
2 κουταλιές Βιτάμ με ελαιόλαδο
500 γρ. φύλλο κρούστας

Βάζουμε σε κατσαρόλα όλα τα υλικά κρύα, ανάβουμε το μάτι και ανακατεύουμε με σύρμα μέχρι να πήξει ελαφρώς.
Τραβάμε από τη φωτιά την κατσαρόλα και ρίχνουμε το ηλιέλαιο και το Βιτάμ και ανακατεύουμε.
Περνάμε με ηλιέλαιο το ταψί, λαδώνουμε 5 φύλλα ανάμεσα, ρίχνουμε την κρέμα και κανέλα, ξανά φύλλα λαδωμένα, χαρακώνουμε ελαφρώς και ψήνουμε στους 190 βαθμούς.
Προσοχή μην σας αρπάξει.
Χρησιμοποιήστε ελαφρύ λάδι δίνει απαλή υφή στην κρέμα και δεν μαυρίζει το φύλλο.