Μπατζίνα με σπανάκι και πράσο


Μια συνταγή της κυρίας Pellumbesha Lumi για ΜΠΑΤΖΙΝΑ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ ΚΑΙ ΠΡΑΣΟ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Μπατζίνα με σπανάκι και πράσο

500 γρ. σπανάκι
1 ματσάκι μυρώνια, 
1 ματσάκι σέσκουλα.
3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
2 πράσα ψιλοκομμένα
άνηθος και μαϊντανός
λίγο αλάτι και πιπέρι
2-3 κουταλιές σούπας λάδι
250 γρ. φέτα
400 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
4 αυγά, 2 κουταλιές της σούπας τραχανάς
250 γρ. νερό
2 και 3/4 κούπες αλεύρι (μπορούμε να βάλουμε και μισό αλεύρι μισό καλαμποκάλευρο

Εκτέλεση
Ψιλοκόβουμε το σπανάκι και τα χόρτα, προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια, τα πράσα τον άνηθο τον μαϊντανό λίγο αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε πολύ καλά, όλα ωμά. 
Κατόπιν προσθέτουμε την φέτα το λάδι και ανακατεύουμε. 
Αφήνουμε στην άκρη.
Χτυπάμε το γιαούρτι με τα αυγά. 
Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, το νερό και το αλεύρι για να γίνει ένας χυλός.
Σε ένα ταψί του φούρνου με λαδόκολλα πασπαλίζουμε με λάδι και ρίχνουμε τη μισή ζύμη (ή τον χυλό).
Προσθέτουμε τη γέμιση. 
Στην υπόλοιπη μισή ζύμη προσθέτουμε λίγο νερό και την απλώνουμε πάνω στη γέμιση. 
Ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και κομμάτια βούτυρο. 
Την ψήνουμε 1 ώρα περίπου στους 190 βαθμούς.