
ΚΟΛΟΚΥΘΟΠΙΤΑ ΜΕ ΦΕΤΑ
Υλικά
Για τη γέμιση:- 1 1/2 κιλό κολοκύθια
- 1 - 2 πράσα ψιλοκομμένα
- λίγο αλάτι
- 200 γρ. φέτα θρυμματισμένη
- 2 μεγάλα αυγά
- 1/2 κούπα γάλα
- 1/4 κούπας σιμιγδάλι ψιλό
- 1/3 κούπας ελαιόλαδο
Για το φύλλο:
- 4 κούπες αλεύρι γ.ο.χ.
- 4/3 κούπας νερό
- 2/3 κούπας ελαιόλαδο
- 2 κ.γ. ούζο
- λίγο αλάτι
Εκτέλεση
- Στο μπολ του μίξερ ζυμώνω με τον γάντζο όλα τα υλικά για το φύλλο, για πέντε λεπτά περίπου, μέχρι να γίνει μια ζύμη να μην κολλάει.
- Την σκεπάζω και την αφήνω μισή ώρα περίπου.
- Συνεχίζω με την γέμιση: Τρίβω στον τρίφτη τα κολοκύθια, τα βάζω σ' ένα σουρωτήρι με λίγο αλάτι και τ' αφήνω για λίγη ώρα να φύγουν τα υγρά τους.
- Ύστερα τα στύβω για να στεγνώσουν εντελώς.
- Σοτάρω τα πράσα με λίγο λάδι μέχρι να μαραθούν.
- Ανακατεύω τη φέτα, τ' αυγά, το γάλα, το σιμιγδάλι κ το λάδι.
- Προσθέτω τα στυμμένα κολοκύθια και τα πράσα και τα ανακατεύω όλα μαζί.
- Βάζω πιπέρι και λίγο αλάτι αν χρειαστεί.
- Χωρίζω την ζύμη σε δύο μπάλες και ανοίγω φύλλα.
- Φύλλο, γέμιση και φύλλο.
- Ψήνω σε προθερμασμένο αερόθερμο στους 200 βαθμούς για 40 - 45 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα η πίτα.

Δημιουργός συνταγής: Λένα Χριστοπούλου
