Κολοκυθόπιτα με φέτα

Κολοκυθοτυρόπιτα

ΚΟΛΟΚΥΘΟΠΙΤΑ ΜΕ ΦΕΤΑ


Υλικά

Για τη γέμιση:
  • 1 1/2 κιλό κολοκύθια
  • 1 - 2 πράσα ψιλοκομμένα
  • λίγο αλάτι
  • 200 γρ. φέτα θρυμματισμένη
  • 2 μεγάλα αυγά
  • 1/2 κούπα γάλα
  • 1/4 κούπας σιμιγδάλι ψιλό
  • 1/3 κούπας ελαιόλαδο

Για το φύλλο:
  • 4 κούπες αλεύρι γ.ο.χ.
  • 4/3 κούπας νερό
  • 2/3 κούπας ελαιόλαδο
  • 2 κ.γ. ούζο
  • λίγο αλάτι


Εκτέλεση

  1. Στο μπολ του μίξερ ζυμώνω με τον γάντζο όλα τα υλικά για το φύλλο, για πέντε λεπτά περίπου, μέχρι να γίνει μια ζύμη να μην κολλάει.
  2. Την σκεπάζω και την αφήνω μισή ώρα περίπου.
  3. Συνεχίζω με την γέμιση: Τρίβω στον τρίφτη τα κολοκύθια, τα βάζω σ' ένα σουρωτήρι με λίγο αλάτι και τ' αφήνω για λίγη ώρα να φύγουν τα υγρά τους.
  4. Ύστερα τα στύβω για να στεγνώσουν εντελώς.
  5. Σοτάρω τα πράσα με λίγο λάδι μέχρι να μαραθούν.
  6. Ανακατεύω τη φέτα, τ' αυγά, το γάλα, το σιμιγδάλι κ το λάδι.
  7. Προσθέτω τα στυμμένα κολοκύθια και τα πράσα και τα ανακατεύω όλα μαζί.
  8. Βάζω πιπέρι και λίγο αλάτι αν χρειαστεί.
  9. Χωρίζω την ζύμη σε δύο μπάλες και ανοίγω φύλλα. 
  10. Φύλλο, γέμιση και φύλλο. 
  11. Ψήνω σε προθερμασμένο αερόθερμο στους 200 βαθμούς για 40 - 45 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα η πίτα.



Δημιουργός συνταγής: Λένα Χριστοπούλου

 Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News! 

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget