Νηστίσιμα αρωματικά κουλουράκια



ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ ΑΡΩΜΑΤΙΚΑ ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ


1 ποτηρι χυμο φρεσκο πορτοκαλιου η μανταρινιου,
1 ποτηρι ζαχαρη,
1 ποτηρι σπορελαιο,
1 κ.γ. σοδα,
2 κ.γ. μπεικιν,
1 κ γ. βανιλια,
2 κ.γ. ξυσμα πορτοκαλιου η μανταρινιου,
5 με 6 ποτηρια αλευρι (εδω το ρυθμιζουμε εμεις)

Βαζουμε σε λεκανη το λαδι, τη ζαχαρη, τον χυμο και ανακατευουμε με συρμα.
Ριχνουμε την σοδα και αφηνουμε να ενεργοποιηθει.
Ριχνουμε τη βανιλια, το μπεικιν, το ξυσμα και τα ανακατευουμε.
Ριχνουμε πρωτα 2 ποτηρια αλευρι και αρχίζουμε να ζυμωνουμε.
Ριχνουμε λιγο - λιγο αλευρι και ζυμωνουμε μεχρι η ζυμη να γινει μαλακη να μην κολλαει.
Τελος πλαθουμε οτι σχεδιο θελουμε.
Τα βαζουμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και ψηνουμε στους 200 βαθμούς, σε προθερμασμένο φούρνο με αντιστάσεις, στη μεσαια σχαρα για 20 λεπτα αναλογα το φουρνο.