Πασχαλινά κουλουράκια



Μια συνταγή της κυρίας Andri Demetriou για ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ από την ομάδα στο Facebook Μαγειρικές Απολαύσεις


Πασχαλινά κουλουράκια

Έτοιμα και τα πασχαλινά μου κουλουράκια!! 
Βουτυρένια, μοσχοβολιστά και αφράτα

ΥΛΙΚΑ:
4 1/2 Φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 3/4 Φλιτζάνια βούτυρο ή 2 πακέτα ανάλατο βούτυρο (400Γρ.)
1 1/2 Φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
2 Βανίλιες
1 Κουταλάκι baking powder
2 Αυγά
1 Αυγό για άλειμμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σε ένα μπολ προσθέτουμε όλα τα υλικά και τα ζυμώνουμε. Στη συνέχεια πλάθουμε χοντρά κορδονάκια. Τα διπλώνουμε και τα στρίβουμε όπως στη φωτογραφία. Τα αλείφουμε με το αυγό και τα ψήνουμε σε λαδόκολλα σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 180 βαθμούς και παρακολουθούμε. Μόλις ροδίσουν, τα βγάζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν.