Ιμάμ μπαϊλντί με χωριάτικο λουκάνικο



Μια συνταγή της κυρίας Gogo Samiou για ΙΜΑΜ ΜΠΑΪΛΝΤΙ ΜΕ ΧΩΡΙΑΤΙΚΟ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Ιμάμ μπαϊλντί με χωριάτικο λουκάνικο

ΥΛΙΚΑ
1 κιλό μελιτζάνες
1 μεγάλο χωριάτικο λουκάνικο
5 μεγάλα κρεμμύδια
3 ντομάτες
2 σκ. σκόρδο 
μαϊντανό,
αλάτι 
πιπέρι,
σάλτσα,
λάδι
μπόλικο τυρί γκούντα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Kοβω την μελιτζάνα να γίνει σαν μια βαρκούλα, αδειάζω την ψίχα με ένα κουταλάκι και τις βάζω σε αλατόνερο για μισή ώρα,
Τέλος τις ψήνω σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα με αλάτι, χωρίς ίχνος από λάδι, στο γκριλ του φούρνου μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν. 
Σήμερα τις τηγάνισα!
Σε τηγάνι βάζω λίγο λάδι, κόβω το λουκάνικο σε μικρά κομμάτια, κόβω κυδωνάτα τα κρεμμύδια, τις ντομάτες, τσιγαρίζω καλά, ρίχνω το ψιλοκομμένο σκόρδο, τον μαϊντανό το αλάτι, το πιπέρι μου, και 2 κουταλιές από την σπιτική μου σάλτσα.
Γεμίζω τις μελιτζάνες, βάζω στο πυρέξ και ρίχνω 5 - 6 κουταλιές της σούπας μαζί με λίγο νεράκι από την σπιτική μου σάλτσα και τυράκι από πάνω.
Ψήνω μέχρι να ροδίσουν και να δέσει η σάλτσα μου στους 180 βαθμούς.