
Υλικά
Παντεσπάνι
6 αυγά270 γρ. ζάχαρη
2 γρ. αλάτι
2 βανίλιες
100 γρ. κορν φλάουρ
100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσει
50 γρ. κακάο
40 γρ. βούτυρο λιωμένο
180 γρ. ζάχαρη
15 γρ. γλυκόζη
3 ασπράδια
600 γρ. φυτική σαντιγί ελαφρώς χτυπημένη
120 γρ. φυτική σαντιγί ρευστή
1 δόση Ιταλική μαρέγκα
1 βανίλια
6 κ.σ. άχνη
4 κ.σ. κακάο
1/2 ζαχαρούχο γάλα
2 γρ. αλάτι
2 βανίλιες
100 γρ. κορν φλάουρ
100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσει
50 γρ. κακάο
40 γρ. βούτυρο λιωμένο
Ιταλική μαρέγκα (κιγιε)
40 γρ. νερό180 γρ. ζάχαρη
15 γρ. γλυκόζη
3 ασπράδια
Μους σεράνο
270 γρ λιωμένη κουβερτούρα600 γρ. φυτική σαντιγί ελαφρώς χτυπημένη
120 γρ. φυτική σαντιγί ρευστή
1 δόση Ιταλική μαρέγκα
1 βανίλια
Γλασο
250 γρ βούτυρο6 κ.σ. άχνη
4 κ.σ. κακάο
1/2 ζαχαρούχο γάλα
Εκτέλεση
Παντεσπάνι σε τσέρκι 30χ35
Χτυπάμε τα αυγά με τη άχαρη να αφρατάψουν, αλάτι, βανίλιες, έπειτα ρίχνουμε 2 φορές κοσκινισμένα αλεύρι, κορν φλάουρ και κακάο, ανακατεύουμε με μια τρυπητή κουτάλα και τέλος το βούτυρο.Έψησα στους 200 βαθμούς για 35 λεπτά περίπου, πάνω - κάτω αντιστάσεις.
Έβγαλα 2 παντεσπάνια.
Μους
Ρίχνουμε μέσα στη μαρέγκα 120 γρ. σαντιγί ρευστή, την κουβερτούρα, τη βανίλια και τέλος τη σαντιγί ελαφρώς χτυπημένη.Ιταλική μαρέγκα
Σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε το νερό, τη ζάχαρη και τη γλυκόζη μέχρι να έρθουν σε θερμοκρασία 120 βαθμούς,Χτυπάμε ελαφρώς τα ασπράδια και μόλις το σιρόπι γίνει, το ρίχνουμε βροχηδόν μέσα στα ασπράδια και χτυπάμε για άλλα 10 - 15 λεπτά να γίνει μια αφράτη μαρέγκα.
Γλάσο
Λιώνουμε όλα τα υλικά σε χαμηλή φωτιά κι όταν χλιαρύνει το μείγμα γλασάρουμε.
Στόλισμα
Κερασάκια γλασέ
Φιστίκια Αιγίνης
Σαντιγί
Σιρόπιασα με γάλα
Το γλυκό το έκοψα με μαχαίρι
Βγήκαν 21 κομμάτια

Δημιουργός συνταγής: Theodwra Kermeniwth