Κέικ Αμβούργου σιροπιαστό



Μια συνταγή της κυρίας Κατερινας Στεργιου για ΚΕΙΚ ΑΜΒΟΥΡΓΟΥ ΣΙΡΟΠΙΑΣΤΟ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Κέικ Αμβούργου σιροπιαστό

Υλικά
6 αυγά
250 γρ. βούτυρο Φυτίνη
1 ποτήρι του νερού ζάχαρη
1 ποτήρι γάλα
1 κουβερτούρα σε μικρά κομματάκια
1 μπέικιν βανίλια
3 ποτήρια αλεύρι γ.ο.χ.

Σιρόπι
3 ποτήρια ζάχαρη
3 ποτήρια νερό μια
χυμό από μισό λεμόνι
φλούδα λεμονιού
μια χούφτα ασπρισμένα αμύγδαλα

Βράζουμε το σιρόπι με τα παραπάνω υλικά για δέκα λεπτά και μετά ρίχνουμε το χυμό λεμονιού.
Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη πολύ καλά.
Προσθέτουμε τα αυγά ένα - ένα, το γάλα και τα υπόλοιπα υλικά με τελευταία την κουβερτούρα.
Το στρώνουμε πάνω στο ταψί και καρφώνουμε πάνω από το μίγμα τα αμύγδαλα κομμένα στα μακριά.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για μια ώρα περίπου
Μόλις το βγάλουμε ρίχνουμε το κρύο σιρόπι.