Πάστα Φλώρα



ΠΑΣΤΑ ΦΛΩΡΑ


Υλικά για τη βάση

200 gr. βούτυρο (κρύο κομμένο σε κύβους)
2 κούπες αλεύρι κοσκινισμένο
1/3 κούπα του τσαγιού ζάχαρη,
2 κρόκους,
1 βανίλια,
1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ 
2 κ.σ. κονιάκ

Εγώ έβαλα μαρμελάδα φράουλας.

Εκτέλεση
Τρίβω με τα χέρια βούτυρο και αλεύρι, ζυμώνω και προσθέτω τα υπόλοιπα υλικά.
Αφήνω μία ώρα στο ψυγείο.
Στρώνω σε ταρτιέρα ή ταψάκι στρωμένο με λαδόκολλα (κρατάω ζύμη για τα κορδόνια).
Στρώνω μαρμελάδα κι από πάνω στολίζω με τη ζύμη που κράτησα.
Ψήνω για 30 λεπτά στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο.


Δημιουργός συνταγής: Katia Stoianova

 Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!