Ηλιο-σπανακόπιτα



Μια συνταγή της κυρίας Katia Stoianova για ΗΛΙΟ-ΣΠΑΝΑΚΟΠΙΤΑ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Ηλιο-σπανακόπιτα

Υλικά:
1 κ.σ. μαργαρίνη
1 φλ. τσαγιού γάλα
1 κ.γ. αλάτι
1 πρέζα αλάτι
1 κ.γ. ξύδι
αλεύρι που φουσκώνει μόνο του όσο πάρει, για να γίνει μαλακή ζύμη

Για τη γέμιση:
1/2 κιλό σπανάκι,
200 γρ. φέτα,
2 αυγά
φρέσκο κρεμμυδάκι,
άνηθο, 
αλάτι,
3 κ.σ. ελαιόλαδο

Απο βραδύς κοβουμε το σπανακι και ανακατευουμε με λιγο αλατι.
Το πρωι το στιβουμε καλα και συμπληρωνουμε τα υπολοιπα υλικα.

Εκτέλεση:
Ζυμώνουμε όλα μαζί τα υλικά ώστε να έχουμε μια μαλακή ζύμη και αφήνουμε να ξεκουραστεί.
Χωρίζουμε τη ζύμη σε δύο μπάλες.
Ανοίγουμε σε φύλλο την πρώτη μπάλα, βαζουμε απο πανω τη γεμιση οπως φαινεται στην φωτογραφια  και μετα ανοίγουμε το δεύτερο φύλλο το οποίο το βαζουμε απο πανω.
Με ενα πηρουνι παταμε στην ακρη και με ενα ποτηρι ξεχωρισουμε το κεντρο.
Κοβουμε σε 24 λωρίδες και καθε λωρίδα τη γυρνάμε με τη γεμιση προς τα πανω.
Απο πανω αλειφουμε με κροκο αυγου με γαλα.
Προθερμαινουμε το φουρνο στους 180 και ψηνουμε ωσπου να ειναι ετοιμο.