Κέικ Μωσαϊκό


Μια συνταγή της κυρίας Αννας Καλλεργη για ΚΕΪΚ ΜΩΣΑΪΚΟ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Κέικ Μωσαϊκό

Ένα διαφορετικό κέϊκ από τα κλασικά, έφτιαξα και σας το προτείνω για το Σαββατοκύριακο!
Τη συνταγή τη βρήκα στο Live Kitchen και πραγματικά είναι υπέροχο, με ξεχωριστή παρουσία, που ξεφεύγει από τα συνηθισμένα.

Υλικά
250 γρ. βούτυρο LURPAK σε θερμοκρασία δωματίου
400 γρ. ζάχαρη
3 αυγά μεγάλα σε θερμοκρασία δωματίου
2 βανίλιες

Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη στο μίξερ να αφρατέψουν, προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά
και τις βανίλιες.
Προσθέτουμε:
3 κσ. κακάο (κοσκινισμένο)
300 γρ. γάλα χλιαρό
1 σφηνάκι κονιάκ
Ανακατεύουμε συνεχώς με το μίξερ και προσθέτουμε 400 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του(κοσκινισμένο).
Ανακατεύουμε να γίνει μια παχύρευστη κρέμα.
Στο μίγμα αυτό, προσθέτουμε 225 γρ. (1 πακέτο)μπισκότα πτι-μπερ ,κομμένα κομμάτια με το χέρι και τα ανακατεύουμε να ενσωματωθούν απαλά με μαρίζ.
Αν θέλουμε προσθέτουμε και κομμάτια κουβερτούρας.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε καλά τη φόρμα.
Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις, στους 170 βαθμούς, για 1 ώρα.
Πριν το ξεφορμάρουμε το αφήνουμε να σταθεί για τουλάχιστον μισή ώρα.
Όταν κρυώσει εντελώς το γαρνίρουμε με γλάσο σοκολάτας.

Για το γλάσο έβαλα 50 ml γάλα που το έβαλα να βράσει.
Μόλις έβρασε πρόσθεσα μέσα 100 γρ. κουβερτούρα γάλακτος ψιλοκομμένη και 1κσ. βούτυρο γάλακτος (όχι λιωμένο),τα ανακάτεψα να ομογενοποιηθούν και το άφησα να κρυώσει και να δέσει.
Όταν ήταν έτοιμο και κρύο το στόλισα στο κέϊκ.
Έγινε υπέροχο!!
Συνδυάζεται υπέροχα και με παγωτό!!!!