
Πάντα μετά της Παναγίας φτιάχνουμε γλυκό κουταλιού σταφύλι , γιατί το σταφύλι έχει γλυκάνει !!!
1 κιλό ζάχαρη
1 ποτήρι του νερού νερό
Φύλλα αρμπαρόριζας
Ψίχα αμυγδάλου
Υλικά
2 κιλά σταφύλι Σουλτανίνα1 κιλό ζάχαρη
1 ποτήρι του νερού νερό
Φύλλα αρμπαρόριζας
Ψίχα αμυγδάλου
Εκτέλεση
Βάζουμε στην κατσαρόλα το σταφύλι, ζάχαρη, νερό, φύλλα αρμπαρόριζας.Όταν αρχίσει να βράζει χαμηλώνουμε τη φωτιά και το αφήνουμε για 40 λεπτά περίπου.
Στο τέλος βάζουμε την ψίχα αμυγδάλου και σκεπάζουμε την κατσαρόλα για να σκουρύνει το γλυκό.
Δημιουργός συνταγής: Giannis Artemis Peteinarakis