Αφράτα ψωμάκια με αλμυρή γέμιση



ΑΦΡΑΤΑ ΨΩΜΑΚΙΑ ΜΕ ΑΛΜΥΡΗ ΓΕΜΙΣΗ

Υλικά
1 ποτήρι γάλα
1/2 ποτήρι ηλιέλαιο
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
1 αυγό
λίγο αλάτι
λίγη ζάχαρη
αλεύρι για όλες τις χρήσεις (1 κιλό περίπου)
κίτρινο τριμμένο τυρί
ζαμπόν ή πάριζα ή γαλοπούλα

Εκτέλεση
Βάζω σε μπολ το γάλα (να είναι χλιαρό) με τη μαγιά και τη ζάχαρη ανακατεύω και αφήνω 5 λεπτά για να ενεργοποιηθεί η μαγιά.
Ρίχνω τα υπόλοιπα υλικά αλεύρι όσο πάρει και ζυμώνω μέχρι να γίνει μια ζύμη που δεν κολλάει στα τοιχώματα. 
Αφήνω μισή ωρίτσα να φουσκώσει. 
Μετά ξαναζυμώνω ελαφρώς. 
Σε ένα μπολ ανακατεύω το τυρί με ότι αλλαντικό θέλω εγώ έβαλα γαλοπούλα. 
Παίρνω λίγη ζύμη (μια μικρή μπαλίτσα) την ανοίγω στο χέρι μου βάζω λίγη από τη γέμιση κλείνω και ρολάρω. 
Τα βάζω σε ταψί με λαδόκολλα αλείφω με κρόκο αυγού και από πάνω βάζω σουσάμι. 
Ψήνω στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις για 40 λεπτά περίπου ή ανάλογα με το φούρνο μέχρι να πάρουν χρώμα.



Credits:
Άννα Ηλιοπούλου
ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Αφράτα ψωμάκια με αλμυρή γέμιση