Πορτοκαλόπιτα



ΠΟΡΤΟΚΑΛΟΠΙΤΑ

Είναι η πιο αφράτη και ζουμερή πορτοκαλόπιτα με πλούσιο άρωμα πορτοκαλιού!

ΥΛΙΚΑ
1 πακέτο φύλλο κρούστας 450 γρ.
1 ποτήρι του νερού ζάχαρη
1 ποτήρι καλαμποκέλαιο
4 αυγά
3 βανίλιες
2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
1 κεσεδάκι στραγγιστό γιαούρτι

Ανοίγουμε το πακέτο φύλλων κρούστας από το πρωί.
Το βάζουμε στην λαμαρίνα του φούρνου ορθάνοικτο χωρίς το χαρτί που είναι τυλιγμένο.
Μέχρι να το φτιάξουμε το βράδυ αυτό είχε ξεραθεί εντελώς. Έτσι το σπάμε σε ένα μπολ και γίνεται πολύ μικρά κομματάκια.
Χτυπάμε με το μίξερ χειρός το λάδι με τη ζάχαρη.
Προσθέτουμε ένα - ένα τα αυγά.
Στη συνέχεια ανακατεύοντας με μια μαρίζ ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά. 
Τέλος προσθέτουμε τα κομματάκια του φύλλου κρούστας.
Ρίχνουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο ταψάκι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς για 1/2 ώρα ακριβώς.
Αφήνουμε να κρυώσει και ρίχνουμε σιγά - σιγά και με υπομονή το σιρόπι.

ΣΙΡΟΠΙ
2 ποτήρια νερό
1 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού
2,5 ποτήρια ζάχαρη
ξύσμα από 2 πορτοκάλια

Σιροπιάζουμε πολύ πολύ σιγά για να το απορροφάει όλο.


Credits:
Ελένη Ζαχαρία Καϊτατζή
Μαγειρικές Ανησυχίες (George Chatzigiatroudakis)
Πορτοκαλόπιτα