Πιλάφι με χταπόδι



ΠΙΛΑΦΙ ΜΕ ΧΤΑΠΟΔΙ

Υλικά
1 μεγάλο χταπόδι
1 κρεμμύδι ολόκληρο
1 φύλλο δάφνης
πιπέρι 
μπαχάρι
ελαιόλαδο
1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
1 ποτήρι ρύζι
3 ποτήρια νερό
1 κύβο λαχανικών

Πλένω καλά το χταπόδι και το βάζω με το ολόκληρο κρεμμύδι, το φύλλο δάφνης, πιπέρι και μπαχάρι στην κατσαρόλα, σε χαμηλή φωτιά.
Αφήνω το χταπόδι να βράσει μέσα στο ζουμί του.
Όταν εξατμιστεί όλο το ζουμί το κατεβάζω από την φωτιά, το ξεπλένω καλά και το κόβω σε μικρά κομμάτια.
Το ρίχνω στην κατσαρόλα με ελαιόλαδο και το τσιγαρίζω με το ψιλοκομμένο κρεμμύδι.
Προσθέτω το ρύζι και τα ανακατεύω για πέντε λεπτάκια περίπου.
Ρίχνω μέσα το νερό και τον κύβο λαχανικών, χαμηλώνω τη φωτιά, κλείνω το καπάκι και αφήνω να βράσει μέχρι να εξατμιστεί σχεδόν όλο το νερό.
Πριν εξατμιστεί όλο το νερό, κλείνω την φωτιά και αφήνω το φαγητό μου με κλειστό καπάκι να πιει το ρύζι το υπόλοιπο το νερό.


Credits:
Ιουλία Τζηκα
Μαγειρικές Απολαύσεις
Πιλάφι με χταπόδι