Κεφτεδάκια με πατάτα και τόνο


ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΜΕ ΠΑΤΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟΝΟ

Υλικά
500 γρ πατάτες βρασμένες
2 κουτιά τόνο στραγγισμένα
1 κρεμμύδι ξερό
1 αυγό
80 γρ φρυγανιά
3 κ.σ τυρί παρμεζάνα η κεφαλογραβιέρα
Αλάτι πιπέρι μαϊντανό
Φρυγανιά για επικάλυψη έξτρα
 
Βράζουμε τις πατάτες, τις σουρώνουμε και τις λιώνουμε με το πιρούνι
Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το προσθέτουμε στις πατάτες μαζί με τον τόνο που έχουμε στραγγίσει, τα 80 γρ φρυγανιά, λίγο αλάτι, πιπέρι, μαϊντανό, το αυγό και το τυρί.
Πλάθουμε να ανακατεύουν.
Λαδώνουμε τα χέρια μας και πλάθουμε κεφτεδάκια, τα κυλάμε σε φρυγανιά και τα τηγανίζουμε σε χαμηλή φωτιά.
Βγαίνουν 25 τεμ. και είναι πολύ νόστιμα.
Γίνονται και στο φούρνο μπιφτεκάκια αλείφοντάς τα με λίγο λάδι πάνω από τη φρυγανιά.


Credits: 
Βικη Αναματερου
Με ό,τι έχει το ντουλάπι! - Me o,ti exei to ntoulapi!
Κεφτεδάκια με πατάτα και τόνο