Κλασικά τρουφάκια με πτι μπερ και τρουφάκια μπανοφι



ΚΛΑΣΙΚΑ ΤΡΟΥΦΑΚΙΑ ΜΕ ΠΤΙ ΜΠΕΡ ΚΑΙ ΤΡΟΥΦΑΚΙΑ ΜΠΑΝΟΦΙ


Για τα τρουφάκια με πτι μπερ:


Υλικά:

  • 150 γρ. καρύδια, χοντροκομμένα στο μούλτι
  • 220 γρ. μπισκότα πτι μπερ, σπασμένα σε μικρά κομμάτια
  • 120 γρ. φρέσκο γάλα
  • 150 γρ. ζάχαρη
  • 20 γρ. κονιάκ
  • 2 κ.σ. κακάο
  • 25 γρ. μαλακό βούτυρο αγελαδινό
  • τρούφα για την επικάλυψη

Εκτέλεση: 

  1. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί για 3 λεπτά περίπου.
  2. Βάζουμε τη ζύμη στο ψυγείο για αρκετές ώρες να σφίξει.
  3. Κάνουμε μπαλάκια και τα περνάμε στην τρούφα.


Για τα τρουφάκια μπανόφι:


Υλικά:

  • 20 μπισκότα digestive τριμμένα στο μούλτι
  • 1 ώριμη μπανάνα λιωμένη
  • 1 βαζάκι καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα (θα χρησιμοποιήσουμε το μισό και το υπόλοιπο θα το κρατήσουμε για την διακόσμηση)
  • 250 γρ. σοκολάτα γάλακτος

Εκτέλεση:

  1. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί.
  2. Τα πλάθουμε σε μπαλάκια και τα βάζουμε στο ψυγείο για μισή ώρα περίπου.
  3. Λιώνουμε τη σοκολάτα και βουτάμε τα τρουφάκια μέσα σε αυτή.
  4. Βάζουμε ψυγείο να σφίξει η σοκολάτα και έπειτα γαρνίρουμε με το υπόλοιπο ζαχαρούχο.

Συνολικά βγήκαν 50 κομμάτια.


Credits:

Efi Prentza
ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ