
ΕΥΚΟΛΕΣ ΚΑΙ ΝΟΣΤΙΜΕΣ ΦΛΟΓΕΡΕΣ ΜΕ ΚΑΠΝΙΣΤΗ ΓΑΛΟΠΟΥΛΑ ΚΑΙ ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ
Τα υλικά είναι λίγα η συνταγή πανεύκολη και η νοστιμιά αξεπέραστη.
Δοκιμάστε τες!!!
Τα υλικά που θα χρειαστείς:
- 200γρ. καπνιστή γαλοπούλα (σε κομμάτι όχι σε φέτες)
- 200γρ. τυρί κρέμα
- 1 μέτριο αυγό
- 5 φύλλα κρούστας
- 4-5 κλωναράκια θυμάρι
- ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
- Ρίξε σε ένα μπολ το τυρί κρέμα, την καπνιστή γαλοπούλα κομμένη σε κυβάκια, το αυγό, το θυμάρι (μόνο τα φύλλα), το αλάτι και το πιπέρι.
- Ανακάτεψε καλά μέχρι να γίνει ένα ωραίο μείγμα και η γαλοπούλα να έχει μοιραστεί καλά σε όλη τη γέμιση.
- Άφησε την γέμιση στην άκρη και πιάσε τα φύλλα.
- Ήρθε η ώρα να ετοιμάσεις τα φύλλα κρούστας σου. Πάρε τα φύλλα από την μακριά μεριά και κόψτα κατά μήκος (οριζόντια), έτσι ώστε να έχεις 10 μικρότερα φύλλα.
- Βάλε 1 κ.σ από τη γέμιση στην μέση και στην κάτω άκρη του κάθε φύλλου.
- Σειρά έχει το δίπλωμα. Προσεκτικά δίπλωσε τα πλαϊνά για να μην ξεχειλίσει η γέμιση και έπειτα τύλιξε το σε ρολό. “Σφράγισε” το ρόλο σου με λίγο νερό στις άκρες.
- Καθώς κάνεις τις υπόλοιπες φλογέρες σε ένα τηγάνι βάλε λίγο λάδι και άναψε το σε μέτρια φωτιά.
- Μόλις ζεσταθεί ρίξε μέσα τις φλογέρες και περίμενε μέχρι να ροδίσουν.
- Βάλτες σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν.
Tip:
- Αν κάνεις πρώτη φορά φλογέρες και δεν είσαι σίγουρη για το πως να τις διπλώσεις σωστά μπορείς να κόψεις τα φύλλα κρούστα σε πιο φαρδιές λωρίδες.
- Θα μπορέσεις να αντιληφθείς καλύτερα τη λογική και μετά να τις κάνεις και πιο στενές!
