Τσουρεκοκέικ μοσχοβολιστό με βελούδινη υφή

Υλικά

  • 4 αυγά
  • 265 γρ. ζάχαρη
  • 115 κρέμα γάλακτος
  • 5 κουταλιές χυμό πορτοκαλιού
  • 1 κουταλάκι ξύσμα πορτοκαλιού
  • 1 βανιλετα φακελακι η 2 καψουλακια βανιλιας
  • 130 γρ. βούτυρο μαλακό
  • 200 γρ. αλεύρι κοσκινισμένο
  • 50 γρ.αμυγδαλο τριμμένο καλά
  • 3 κουταλάκια μπεικιν
  • 1/4 κουταλάκι μαστίχα
  • 1/4 κουταλάκι μαχλεπι
  • 1/4 κουταλάκι κακουλέ

Γλάσο

  • 150 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 30 γρ.περιπου νερό
  • 1 κουταλάκι λικέρ μαστίχας η λίγο σκόνη

Επιπλέον

  • αμύγδαλο φιλέ για διακόσμηση

Ψησιμο στους 170 εστια πανω κατω για 40 λεπτα περιπου


Παρακολουθήστε την εκτέλεση της συνταγής στο βίντεο που ακολουθεί

Δημιουργός συνταγής: Golfo in the kitchen Γκόλφω Νικολού