ΓΚΙΟΥΖΛΕΜΕΔΕΣ Όπως τα έφτιαχνε η γιαγιά, η μάνα μου και τώρα εγώ!
Υλικά: 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι 200 ml νερό περίπου 350 γραμμάρια αλεύρι τυρί τριμμένο για τη γέμιση
Εκτέλεση: Ανακατεύουμε το αλάτι με το νερό και προσθέτουμε το αλεύρι λίγο-λίγο, ζυμώνοντας μέχρι να έχουμε μια μαλακή και ελαστική ζύμη. Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για τουλάχιστον 20 λεπτά. Χωρίζουμε τη ζύμη σε 6 ίσες μπάλες και ανοίγουμε φύλλα όσο πιο λεπτά γίνεται, ώστε να γίνουν τραγανοί οι γκιουζλεμέδες. Αλείφουμε ελαφρά τα φύλλα με λάδι και βάζουμε στη μέση τριμμένο τυρί. Κλείνουμε τις 4 άκρες σαν φάκελο. Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά (επίπεδο 6 στα 9) και προσθέτουμε λίγο λάδι. Τοποθετούμε τους γκιουζλεμέδες στο τηγάνι και ψήνουμε προσθέτοντας σταδιακά λίγο λάδι σε κάθε στροφή, ανάλογα με το πόσο λιπαρά τους θέλουμε. Γυρίζουμε τους γκιουζλεμέδες 3 - 4 φορές για να ψηθούν ομοιόμορφα και από τις δύο πλευρές.
Δείτε επίσης:
Recent Posts Widget
Your browser does not support JavaScript!