Γκιουζλεμέδες



ΓΚΙΟΥΖΛΕΜΕΔΕΣ

Όπως τα έφτιαχνε η γιαγιά, η μάνα μου και τώρα εγώ!


Υλικά:

  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 200 ml νερό
  • περίπου 350 γραμμάρια αλεύρι
  • τυρί τριμμένο για τη γέμιση


Εκτέλεση:

  1. Ανακατεύουμε το αλάτι με το νερό και προσθέτουμε το αλεύρι λίγο-λίγο, ζυμώνοντας μέχρι να έχουμε μια μαλακή και ελαστική ζύμη.
  2. Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για τουλάχιστον 20 λεπτά.
  3. Χωρίζουμε τη ζύμη σε 6 ίσες μπάλες και ανοίγουμε φύλλα όσο πιο λεπτά γίνεται, ώστε να γίνουν τραγανοί οι γκιουζλεμέδες.
  4. Αλείφουμε ελαφρά τα φύλλα με λάδι και βάζουμε στη μέση τριμμένο τυρί. Κλείνουμε τις 4 άκρες σαν φάκελο.
  5. Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά (επίπεδο 6 στα 9) και προσθέτουμε λίγο λάδι.
  6. Τοποθετούμε τους γκιουζλεμέδες στο τηγάνι και ψήνουμε προσθέτοντας σταδιακά λίγο λάδι σε κάθε στροφή, ανάλογα με το πόσο λιπαρά τους θέλουμε.
  7. Γυρίζουμε τους γκιουζλεμέδες 3 - 4 φορές για να ψηθούν ομοιόμορφα και από τις δύο πλευρές.





Credits: Dhmhtra Merdzhanova


Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget