Γκιουζλεμέδες



ΓΚΙΟΥΖΛΕΜΕΔΕΣ

Όπως τα έφτιαχνε η γιαγιά, η μάνα μου και τώρα εγώ!

ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χωρίς μαγιά, χωρίς λάδι στη ζύμη, μόνο 1 κουταλάκι του γλυκού ΑΛΑΤΙ, 200 ml. ΝΕΡΟ και περίπου 350 γραμμάρια ΑΛΕΥΡΙ.
Ζυμώνουμε και το αφήνουμε να ξεκουραστεί για τουλάχιστον 20 λεπτά.
Μετά χωρίζουμε τη ζύμη σε 6 ίσες μπάλες και ανοίγουμε φύλλα όσο πιο λεπτά γίνεται, ώστε να γίνουν τραγανοί οι γκιουζλεμέδες. 
Αλείφουμε ελαφρά τα φύλλα με λάδι, βάζουμε στη μέση τριμμένο τυρί και κλείνουμε τις 4 άκρες σαν φάκελο.
Ψήνουμε σε μέτριο επίπεδο (6 στα 9) προσθέτοντας σταδιακά λίγο λάδι στο τηγάνι σε κάθε στροφή, ανάλογα με το πόσο λιπαρά τα θέλουμε. 
Γυρίζουμε 3 - 4 φορές για να ψηθούν ομοιόμορφα και από τις δύο πλευρές.





Credits: Dhmhtra Merdzhanova