
Όπως τα έφτιαχνε η γιαγιά, η μάνα μου και τώρα εγώ!
Υλικά
- 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
 - 200 ml νερό
 - περίπου 350 γραμμάρια αλεύρι
 - τυρί τριμμένο για τη γέμιση
 
Εκτέλεση
- Ανακατεύουμε το αλάτι με το νερό και προσθέτουμε το αλεύρι λίγο-λίγο, ζυμώνοντας μέχρι να έχουμε μια μαλακή και ελαστική ζύμη.
 - Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για τουλάχιστον 20 λεπτά.
 - Χωρίζουμε τη ζύμη σε 6 ίσες μπάλες και ανοίγουμε φύλλα όσο πιο λεπτά γίνεται, ώστε να γίνουν τραγανοί οι γκιουζλεμέδες.
 - Αλείφουμε ελαφρά τα φύλλα με λάδι και βάζουμε στη μέση τριμμένο τυρί. Κλείνουμε τις 4 άκρες σαν φάκελο.
 - Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά (επίπεδο 6 στα 9) και προσθέτουμε λίγο λάδι.
 - Τοποθετούμε τους γκιουζλεμέδες στο τηγάνι και ψήνουμε προσθέτοντας σταδιακά λίγο λάδι σε κάθε στροφή, ανάλογα με το πόσο λιπαρά τους θέλουμε.
 - Γυρίζουμε τους γκιουζλεμέδες 3 - 4 φορές για να ψηθούν ομοιόμορφα και από τις δύο πλευρές.
 


Δημιουργός συνταγής: Dhmhtra Merdzhanova