
Γίνονται υπέροχα και μπορούμε να τα φάμε και για κυρίως γεύμα!
Υλικά
- 400 γρ. φασόλια μαυρομάτικα
 - 2 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
 - 1 πιπεριά Φλωρίνης
 - λίγο άνηθο, ψιλοκομμένο
 - λίγη ρόκα
 - ντομάτα χωρίς τα σπόρια
 - ελιές μαύρες
 - ο χυμός και το ξύσμα ενός λεμονιού
 - λάδι
 - αλάτι
 - κρουτόν με γεύση σκόρδο
 
Εκτέλεση
- Ξεπλένουμε τα φασόλια σε αρκετό νερό, τα βράζουμε και στραγγίζουμε το πρώτο νερό.
 - Τα βάζουμε σε άλλο φρέσκο νερό και τα βράζουμε για περίπου 20 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
 - Όταν είναι έτοιμα τα αφήνουμε σε τρυπητό να κρυώσουν και ετοιμάζουμε τα υπόλοιπα υλικά μας.
 - Βάζουμε σε μπολ γυάλινο τα φασόλια μας μαζί με τα παραπάνω υλικά και ανακατεύουμε καλά.
 
Δημιουργός συνταγής: Μαρία Μανιουδάκη