
Αυτά τα νηστίσιμα κουλουράκια κανέλας είναι ιδανικά για τις περιόδους νηστείας και όχι μόνο. Με υπέροχο άρωμα πορτοκαλιού και κανέλας, θα γίνουν το αγαπημένο σας συνοδευτικό για τον καφές ή το τσάι.
Απολαμβάνουμε τα κουλουράκια με το αγαπημένο μας ρόφημα!
Δημιουργός συνταγής: Tzeni Tsanaktsidou
Υλικά (για περίπου 50 κομμάτια)
- 1 ποτήρι καλαμποκέλαιο (200 ml)
- 1 ποτήρι ζάχαρη (200 ml)
- 1 ποτήρι χυμό φρέσκου πορτοκαλιού (200 ml)
- 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
- 2 κουταλάκια γλυκού ξύσμα πορτοκαλιού
- 2 κουταλάκια γλυκού κανέλα
- 750-800 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Εκτέλεση
- Σε μια λεκάνη, βάζουμε το καλαμποκέλαιο και τη ζάχαρη και τα ανακατεύουμε καλά με σύρμα μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
- Προσθέτουμε τον χυμό πορτοκαλιού, το ξύσμα πορτοκαλιού και την κανέλα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
- Ρίχνουμε σιγά-σιγά το αλεύρι μαζί με το μπέικιν πάουντερ, ανακατεύοντας αρχικά με το σύρμα και στη συνέχεια ζυμώνοντας με τα χέρια μέχρι να σχηματιστεί μια λεία και λιπαρή ζύμη.
- Πλάθουμε τη ζύμη σε κορδόνια ίδιου μεγέθους και φτιάχνουμε τα σχέδια που θέλουμε.
- Βουτάμε τα κουλουράκια σε ζάχαρη και τα τοποθετούμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C στη μεσαία σχάρα για 10 λεπτά αν τα θέλουμε μαλακά ή για 15 λεπτά αν τα θέλουμε τραγανά, ανάλογα με τον φούρνο μας.
- Αφήνουμε τα κουλουράκια να κρυώσουν ελαφρώς πριν τα σερβίρουμε.