
Μια κλασική πίτσα μαργαρίτα με σπιτική σάλτσα ντομάτας και πλούσιο τυρί Gouda και Emmental. Ακολουθήστε αυτή τη συνταγή για να φτιάξετε τρεις νόστιμες πίτσες!
Υλικά: (για 3 πίτσες κανονικές του εμπορίου)
Για τη ζύμη:
- 1 κούπα του nescafe χλιαρό νερό (300 γρ.)
- 1 φακελάκι ξηρή μαγιά
- 2 κουταλιές της σούπας γιαούρτι
- 2 φλιτζανάκια του καφέ σιμιγδάλι
- 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο (βάζω Βιτάμ με γιαούρτι)
- 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 500-550 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Για τη γέμιση:
- 600 γρ. τυρί (Gouda και Emmental ανακατεμένα)
Για τη σάλτσα:
- Σπιτική σάλτσα ντομάτας ή 1 κονκασέ ντομάτας
- Ρίγανη
- Λίγο ελαιόλαδο
- Λίγο βασιλικό
Εκτέλεση
- Ζεσταίνουμε το νερό και το βάζουμε σε μία λεκάνη.
- Διαλύουμε τη μαγιά μέσα στο νερό (προσοχή το νερό να μην είναι καυτό γιατί θα καεί η μαγιά).
- Προσθέτουμε το γιαούρτι, το βούτυρο, το αλάτι, και το αλεύρι κοσκινισμένο με το σιμιγδάλι.
- Ζυμώνουμε μέχρι να φτιάξουμε ένα ζυμαράκι που να μην κολλάει στα χέρια και το αφήνουμε σε ζεστό μέρος μέχρι να φουσκώσει.
- Εάν δεν έχουμε σπιτική σάλτσα, διαλύουμε το ντοματάκι κονκασέ στο μπλέντερ, το βάζουμε σε κατσαρολάκι με ρίγανη, λίγο ελαιόλαδο και βασιλικό. Ψήνουμε για 10 λεπτά.
- Βάζουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί και ρίχνουμε λίγο αλεύρι επάνω.
- Τοποθετούμε το ζυμαράκι και το ανοίγουμε με τα χέρια ή με πλάστη.
- Απλώνουμε τη σάλτσα ντομάτας, τα τυριά και αν θέλουμε, προσθέτουμε αλλαντικά ή άλλα υλικά της επιλογής μας.
- Ψήνουμε στους 200-220 βαθμούς για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να ροδίσει και να γίνει τραγανή η πίτσα. Ο χρόνος ψησίματος μπορεί να διαφέρει ανάλογα με τον φούρνο.
- Αφήνουμε την πίτσα να κρυώσει λίγο πριν την κόψουμε και τη σερβίρουμε.
Δημιουργός συνταγής: Αναστασια Βλαχου, συνταγή Gogo Samiou