
Ένα γευστικό πιάτο με χοιρινό και λαχανικά που θα σας ενθουσιάσει με την πλούσια γεύση του και τα αρώματα των φρέσκων υλικών. Ιδανικό για ένα κυριακάτικο γεύμα ή για να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας.
Υλικά
- 1 κιλό χοιρινό (σπάλα)
- 1 κόκκινη πιπεριά
- 1 κίτρινη πιπεριά
- 1 καρότο
- 5-6 σκελίδες σκόρδο
- Ελαιόλαδο
- Αλάτι
- Ρίγανη
- Ψιλοκομμένο μαϊντανό
- 1 κ.γ. μέλι
- 1 κόκκινο κρεμμύδι, ολόκληρο
- Χυμός από μισό λεμόνι
Εκτέλεση
- Καθαρίζουμε καλά το κρέας και αφαιρούμε τυχόν περίσσιο λίπος.
- Το σκουπίζουμε με χαρτί κουζίνας για να στεγνώσει.
- Φτιάχνουμε τη μαρινάδα ανακατεύοντας ελαιόλαδο, αλάτι, ρίγανη και μέλι.
- Ρίχνουμε τη μαρινάδα πάνω στο κρέας, φροντίζοντας να καλυφθεί ομοιόμορφα.
- Κάνουμε μικρές τρυπούλες στο κρέας και βάζουμε μέσα τις σκελίδες σκόρδο.
- Κόβουμε την κόκκινη και κίτρινη πιπεριά σε λωρίδες και το καρότο σε ροδέλες. Αφήνουμε το κόκκινο κρεμμύδι ολόκληρο.
- Τοποθετούμε το κρέας σε ένα ταψί και προσθέτουμε τα λαχανικά γύρω του.
- Πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για περίπου 40 λεπτά, μέχρι να ροδίσει και να ψηθεί καλά το κρέας.
- Βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο και στύβουμε τον χυμό από μισό λεμόνι πάνω από το κρέας και τα λαχανικά.
Δημιουργός συνταγής: Panagiota Kiriakou