
Αυτές οι αφράτες πιτούλες με φέτα είναι πραγματικά νόστιμες και εύκολες στην παρασκευή τους. Ιδανικές για κάθε στιγμή της ημέρας, θα γίνουν σίγουρα οι αγαπημένες σας!
Υλικά
- 500 γρ. χλιαρό νερό
- 1 φακελάκι μαγιά
- 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
- 1 φλιτζάνι του καφέ λάδι
- Περίπου 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 250 γρ. φέτα, τριμμένη
Εκτέλεση
- Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το χλιαρό νερό, τη μαγιά, τη ζάχαρη, το αλάτι και το λάδι με τη σειρά.
- Προσθέτουμε το αλεύρι λίγο-λίγο και ζυμώνουμε με τον γάντζο για 5 λεπτά, μέχρι η ζύμη να γίνει εύπλαστη και μαλακή.
- Αλείφουμε τη ζύμη με λίγο λάδι χρησιμοποιώντας ένα πινέλο και την αφήνουμε σκεπασμένη για μισή ώρα να φουσκώσει.
- Χωρίζουμε τη ζύμη σε 8 κομμάτια και ανοίγουμε κάθε κομμάτι σε μικρή πίτα.
- Προσθέτουμε τη φέτα στο κέντρο κάθε πίτας και διπλώνουμε καλά για να κλείσουμε τη γέμιση.
- Τηγανίζουμε τις πίτες σε ένα αντικολλητικό τηγάνι χωρίς λάδι, μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές.
Δημιουργός συνταγής: Theodwra Kermeniwth