
ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΤΗΓΑΝΗΤΑ - ΑΦΡΑΤΑ ΚΑΙ ΜΟΣΧΟΜΥΡΙΣΤΑ!
Όλοι έχουμε έναν άνθρωπο που φτιάχνει "τα καλύτερα κεφτεδάκια". Αν δεν έχουμε… ήρθε η ώρα να γίνουμε εμείς αυτός ο άνθρωπος! Αυτά εδώ είναι αφράτα, ζουμερά και γεμάτα μυρωδιές.
Μπαίνεις κουζίνα, ζυμώνεις, πλάθεις και τηγανίζεις. Τόσο απλά και τόσο νόστιμα!
Με μια ντοματοσαλάτα στο πλάι, φετούλα και τηγανητές πατάτες δεν χρειάζεσαι τίποτε άλλο!
Θα γίνουν τα αγαπημένα σας!
Θα γίνουν τα αγαπημένα σας!
Υλικά
- 600 - 700 γρ. κιμά ανάμεικτο (χοιρινό - μοσχαρίσιο)
- 1 μέτριο κρεμμύδι, τριμμένο
- 1 αυγό
- 3 χοντρές φέτες μπαγιάτικο ψωμί (κατά προτίμηση ολικής άλεσης), βρεγμένες και καλά στυμμένες
- λίγη φρυγανιά τριμμένη (αν χρειαστεί)
- 1/2 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- 10 φύλλα δυόσμο, πολύ ψιλοκομμένα
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. νερό
- 1 κ.σ. ξύδι
- Αλάτι και πιπέρι (κατά προτίμηση φρεσκοτριμμένο)
- Λίγη ρίγανη
- 1 κ.σ. κέτσαπ
- 1 κ.γ. μουστάρδα
- 1 κ.σ. ούζο
- Αλεύρι για το πανάρισμα
- Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
- Σε ένα μεγάλο μπολ, βάζουμε τον κιμά, το κρεμμύδι, το αυγό και το ψωμί.
- Προσθέτουμε τον μαϊντανό, τον δυόσμο, το ελαιόλαδο, το νερό, το ξύδι, την κέτσαπ, τη μουστάρδα και το ούζο.
- Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε λίγη ρίγανη για επιπλέον άρωμα.
- Ανακατεύουμε καλά το μείγμα με τα χέρια μας, μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά και να γίνει ομοιογενές. (Αν το μείγμα είναι πολύ υδαρές, προσθέτουμε λίγη τριμμένη φρυγανιά).
- Το βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά, ώστε να δέσουν οι γεύσεις.
- Βγάζουμε το μείγμα από το ψυγείο και πλάθουμε μικρούς, στρογγυλούς κεφτέδες.
- Αλευρώνουμε ελαφρώς τους κεφτέδες και τινάζουμε το περιττό αλεύρι.
- Ζεσταίνουμε άφθονο ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι, σε μέτρια φωτιά.
- Τηγανίζουμε τους κεφτέδες σε δόσεις, μέχρι να αποκτήσουν χρυσαφένιο χρώμα και να γίνουν τραγανοί εξωτερικά.
- Τους τοποθετούμε σε πιάτο στρωμένο με απορροφητικό χαρτί για να στραγγίξουν το περιττό λάδι.
- Σερβίρουμε τους κεφτέδες ζεστούς, συνοδευόμενους από δροσερή σαλάτα ή πατάτες τηγανητές.



Δημιουργός Συνταγής: ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
