
ΣΕΜΙΦΡΕΝΤΟ ΜΕ ΛΕΜΟΝΙ ΚΑΙ ΛΕΥΚΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ
Ένα υπέροχο, δροσερό γλυκό ψυγείου με έντονη γεύση λεμονιού και βελούδινη υφή! Το τέλειο επιδόρπιο για κάθε περίσταση.
Υλικά
Για την κρέμα λεμονιού- 2 μέτρια λεμόνια ή 3 λάιμ
- 200 ml φρέσκο γάλα πλήρες
- 70 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 30 γρ. κορν φλάουρ
- 2 κρόκοι αβγών
- 100 γρ. λευκή σοκολάτα, λιωμένη με 1 κ.γ. καλαμποκέλαιο
Για το σεμιφρέντο
- 1 κουτί Μόρφατ
- 1 ζαχαρούχο γάλα
- 200 γρ. κρέμα τυριού
- 3 κ.σ. λικέρ limoncello
- 100 γρ. μπισκότα γεμιστά λεμονιού, σπασμένα με το χέρι
Για τη φόρμα
- Μακρόστενη φόρμα 13x37 εκ.
- Μεμβράνη τροφίμων
Εκτέλεση
- Στρώνουμε τη φόρμα με μεμβράνη, καλύπτοντας τον πυθμένα και τα τοιχώματα, αφήνοντας περιθώριο να προεξέχει.
- Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το γάλα, τον χυμό και το ξύσμα λεμονιού και τοποθετούμε σε χαμηλή φωτιά.
- Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε τη ζάχαρη, το κορν φλάουρ και τους κρόκους αβγών μέχρι να γίνουν ομοιογενές μείγμα.
- Μόλις το γάλα ζεσταθεί, ρίχνουμε το μείγμα των αβγών και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να δέσει η κρέμα.
- Καλύπτουμε με μεμβράνη απευθείας στην επιφάνεια και αφήνουμε να κρυώσει.
- Χτυπάμε στο μίξερ το Μορφατ, το ζαχαρούχο γάλα και την κρέμα τυριού μέχρι να γίνουν αφράτη κρέμα.
- Προσθέτουμε σταδιακά το λικέρ limoncello και χτυπάμε για λίγο ακόμα.
- Σταματάμε το μίξερ, ρίχνουμε τα σπασμένα μπισκότα και ανακατεύουμε με σπάτουλα.
- Ρίχνουμε τη μισή ποσότητα από το μείγμα στη φόρμα και τη βάζουμε στην κατάψυξη μέχρι να σταθεροποιηθεί ελαφρώς.
- Προσθέτουμε την κρύα κρέμα λεμονιού και την απλώνουμε ομοιόμορφα.
- Ξαναβάζουμε για λίγο στην κατάψυξη και στη συνέχεια προσθέτουμε το υπόλοιπο μείγμα.
- Τοποθετούμε το γλυκό στην κατάψυξη για 3-4 ώρες ή όλη τη νύχτα.
- Ξεφορμάρουμε ανασηκώνοντας τη μεμβράνη και αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα.
- Περιχύνουμε με τη λιωμένη λευκή σοκολάτα και σερβίρουμε!
