Σοκολατένια τούρτα καραμέλας με βελούδινη υφή

Πάστα ταψιού καραμέλα – Απόλαυση σε μορφή τούρτας!

ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΑ ΤΟΥΡΤΑ ΚΑΡΑΜΕΛΑΣ ΜΕ ΒΕΛΟΥΔΙΝΗ ΥΦΗ


Ένα λαχταριστό γλυκό με αφράτο σοκολατένιο παντεσπάνι, κρέμα καραμέλας και πλούσιο γλάσο σοκολάτας. 
Ιδανικό για κάθε περίσταση!


Υλικά:

Για το παντεσπάνι:
  • 4 αυγά
  • 12 κ.σ. ζάχαρη (κοφτές)
  • 8 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις (κοσκινισμένο)
  • 4 κ.σ. κακάο
  • ½ φακελάκι μπέικιν πάουντερ

Για το σιρόπι:
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 1 κούπα νερό
  • 1 βανίλια
  • 1 κ.γ. χυμό λεμονιού
  • 1 κ.σ. κονιάκ

Για την κρέμα καραμέλας:
  • 2 Μόρφατ (κρύες από το ψυγείο)
  • 1 κουτί καραμελωμένο ζαχαρούχο

Για το γλάσο σοκολάτας:
  • 150 γρ. γάλα εβαπορέ
  • 200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
  • 1 κ.σ. μέλι


Εκτέλεση:

Για το παντεσπάνι
  1. Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη για 3-4 λεπτά, μέχρι να αφρατέψουν και να φουσκώσουν.
  2. Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το κακάο και το μπέικιν πάουντερ και τα ενσωματώνουμε στο μείγμα των αυγών ανακατεύοντας απαλά.
  3. Αδειάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο τσέρκι ή ταψάκι (διαμέτρου 28 εκ.) και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C (αντιστάσεις) για 20 λεπτά.

Για το σιρόπι
  1. Σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό, τη βανίλια και το χυμό λεμονιού για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε το κονιάκ και ανακατεύουμε.
  2. Μόλις βγει το παντεσπάνι από τον φούρνο, το σιροπιάζουμε με το ζεστό σιρόπι και το αφήνουμε να κρυώσει.

Για την κρέμα καραμέλας:
  1. Χτυπάμε στο μίξερ τις κρύες Μόρφατ με το καραμελωμένο ζαχαρούχο, μέχρι να έχουμε μια αφράτη κρέμα. 
  2. Απλώνουμε την κρέμα πάνω στο κρύο παντεσπάνι.

Για το γλάσο σοκολάτας:
  1. Ζεσταίνουμε το γάλα εβαπορέ, ρίχνουμε μέσα τη σοκολάτα και το μέλι, και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει. Αφήνουμε να κρυώσει λίγο και περιχύνουμε το γλυκό.
  2. Αφήνουμε το γλυκό στο ψυγείο μέχρι να σταθεροποιηθεί και σερβίρουμε.

Πάστα ταψιού καραμέλα – Απόλαυση σε μορφή τούρτας!

Δημιουργός συνταγής: Ελενη Τσιουκανη

Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!


Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget