
Ένα λαχταριστό γλυκό με αφράτο σοκολατένιο παντεσπάνι, κρέμα καραμέλας και πλούσιο γλάσο σοκολάτας. 
Ιδανικό για κάθε περίσταση!
Υλικά:
Για το παντεσπάνι:
- 4 αυγά
 - 12 κ.σ. ζάχαρη (κοφτές)
 - 8 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις (κοσκινισμένο)
 - 4 κ.σ. κακάο
 - ½ φακελάκι μπέικιν πάουντερ
 
Για το σιρόπι:
- 1 κούπα ζάχαρη
 - 1 κούπα νερό
 - 1 βανίλια
 - 1 κ.γ. χυμό λεμονιού
 - 1 κ.σ. κονιάκ
 
Για την κρέμα καραμέλας:
- 2 Μόρφατ (κρύες από το ψυγείο)
 - 1 κουτί καραμελωμένο ζαχαρούχο
 
Για το γλάσο σοκολάτας:
- 150 γρ. γάλα εβαπορέ
 - 200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
 - 1 κ.σ. μέλι
 
Εκτέλεση:
Για το παντεσπάνι
- Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη για 3-4 λεπτά, μέχρι να αφρατέψουν και να φουσκώσουν.
 - Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το κακάο και το μπέικιν πάουντερ και τα ενσωματώνουμε στο μείγμα των αυγών ανακατεύοντας απαλά.
 - Αδειάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο τσέρκι ή ταψάκι (διαμέτρου 28 εκ.) και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C (αντιστάσεις) για 20 λεπτά.
 
Για το σιρόπι
- Σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό, τη βανίλια και το χυμό λεμονιού για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε το κονιάκ και ανακατεύουμε.
 - Μόλις βγει το παντεσπάνι από τον φούρνο, το σιροπιάζουμε με το ζεστό σιρόπι και το αφήνουμε να κρυώσει.
 
Για την κρέμα καραμέλας:
- Χτυπάμε στο μίξερ τις κρύες Μόρφατ με το καραμελωμένο ζαχαρούχο, μέχρι να έχουμε μια αφράτη κρέμα.
 - Απλώνουμε την κρέμα πάνω στο κρύο παντεσπάνι.
 
Για το γλάσο σοκολάτας:
- Ζεσταίνουμε το γάλα εβαπορέ, ρίχνουμε μέσα τη σοκολάτα και το μέλι, και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει. Αφήνουμε να κρυώσει λίγο και περιχύνουμε το γλυκό.
 - Αφήνουμε το γλυκό στο ψυγείο μέχρι να σταθεροποιηθεί και σερβίρουμε.
 
Δημιουργός συνταγής: Ελενη Τσιουκανη
