Μακαρονάδα αλά κρεμ με μπέικον, εύκολη, κρεμώδης και πεντανόστιμη

Μακαρονάδα αλά κρεμ με μπέικον και κρέμα γάλακτος, σερβιρισμένη με τριμμένο κεφαλοτύρι και μαϊντανό.
Eκείνες τις μέρες που δεν έχεις όρεξη να βράσεις ούτε αυγό αυτή η μακαρονάδα είναι σωτήρια. Γίνεται σε 20 λεπτά, με ελάχιστα υλικά και είναι κρεμώδης και πεντανόστιμη! Και με λίγο μοσχοκάρυδο... απογείωση!

Υλικά

  • 1 πακέτο μακαρόνια της αρεσκείας μας
  • 300 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 1 φλιτζανάκι ελαιόλαδο
  • 1 σφηνάκι λευκό κρασί
  • 2 συσκευασίες μπέικον, κομμένο σε λωρίδες (200 - 250 γρ.)
  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • λίγο τριμμένο μοσχοκάρυδο (προαιρετικά)
  • τριμμένο κεφαλοτύρι για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

  1. Βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, μέχρι να γίνουν al dente.
  2. Κρατάμε 2 κουτάλες από το νερό του βρασίματος και τα σουρώνουμε.
  3. Σε βαθύ τηγάνι, αφήνουμε να κάψει καλά και ρίχνουμε το μπέικον. Τσιγαρίζουμε λίγο και προσθέτουμε το ελαιόλαδο.
  4. Μόλις το μπέικον ροδίσει σβήνουμε με το λευκό κρασί. Περιμένουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ (1-2 λεπτά).
  5. Ρίχνουμε 2 κουτάλες από το νερό των μακαρονιών και στη συνέχεια προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος.
  6. Χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια θερμοκρασία και αφήνουμε τη σάλτσα να δέσει για λίγα λεπτά.
  7. Αν θέλουμε, προσθέτουμε λίγο μοσχοκάρυδο για άρωμα και βάθος γεύσης.
  8. Ρίχνουμε τα μακαρόνια μέσα στη σάλτσα και ανακατεύουμε καλά να πάει παντού η κρέμα.
  9. Σερβίρουμε αμέσως, με τριμμένο κεφαλοτύρι και ψιλοκομμένο μαϊντανό από πάνω.

Παρατηρήσεις

  • Μπορούμε να προσθέσουμε λίγα φρέσκα μανιτάρια για πιο πλούσια γεύση.
  • Αν μας αρέσουν οι πιο πικάντικες γεύσεις, ρίχνουμε λίγο φρεσκοτριμμένο κόκκινο πιπέρι.
  • Αντί για κεφαλοτύρι μπορούμε να προσθέσουμε τριμμένη παρμεζάνα (το κεφαλοτύρι δίνει πιο έντονη γεύση)

Δημιουργός συνταγής: εφη Ψαθα