
Eκείνες τις μέρες που δεν έχεις όρεξη να βράσεις ούτε αυγό αυτή η μακαρονάδα είναι σωτήρια. Γίνεται σε 20 λεπτά, με ελάχιστα υλικά και είναι κρεμώδης και πεντανόστιμη! Και με λίγο μοσχοκάρυδο... απογείωση!
Υλικά
- 1 πακέτο μακαρόνια της αρεσκείας μας
- 300 γρ. κρέμα γάλακτος
- 1 φλιτζανάκι ελαιόλαδο
- 1 σφηνάκι λευκό κρασί
- 2 συσκευασίες μπέικον, κομμένο σε λωρίδες (200 - 250 γρ.)
- Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- ψιλοκομμένο μαϊντανό
- λίγο τριμμένο μοσχοκάρυδο (προαιρετικά)
- τριμμένο κεφαλοτύρι για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
- Βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, μέχρι να γίνουν al dente.
- Κρατάμε 2 κουτάλες από το νερό του βρασίματος και τα σουρώνουμε.
- Σε βαθύ τηγάνι, αφήνουμε να κάψει καλά και ρίχνουμε το μπέικον. Τσιγαρίζουμε λίγο και προσθέτουμε το ελαιόλαδο.
- Μόλις το μπέικον ροδίσει σβήνουμε με το λευκό κρασί. Περιμένουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ (1-2 λεπτά).
- Ρίχνουμε 2 κουτάλες από το νερό των μακαρονιών και στη συνέχεια προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια θερμοκρασία και αφήνουμε τη σάλτσα να δέσει για λίγα λεπτά.
- Αν θέλουμε, προσθέτουμε λίγο μοσχοκάρυδο για άρωμα και βάθος γεύσης.
- Ρίχνουμε τα μακαρόνια μέσα στη σάλτσα και ανακατεύουμε καλά να πάει παντού η κρέμα.
- Σερβίρουμε αμέσως, με τριμμένο κεφαλοτύρι και ψιλοκομμένο μαϊντανό από πάνω.
Παρατηρήσεις
- Μπορούμε να προσθέσουμε λίγα φρέσκα μανιτάρια για πιο πλούσια γεύση.
- Αν μας αρέσουν οι πιο πικάντικες γεύσεις, ρίχνουμε λίγο φρεσκοτριμμένο κόκκινο πιπέρι.
- Αντί για κεφαλοτύρι μπορούμε να προσθέσουμε τριμμένη παρμεζάνα (το κεφαλοτύρι δίνει πιο έντονη γεύση)
Δημιουργός συνταγής: εφη Ψαθα