Φλωρεντίνες με αμύγδαλο και σοκολάτα, τραγανές και πεντανόστιμες

Έτοιμες Φλωρεντίνες με αμύγδαλο και σοκολάτα σε οβάλ πιατέλα
Πέντε υλικά όλα κι όλα, ένα τηγανάκι και ένα ταψάκι. Κι όμως, το αποτέλεσμα είναι ένα γλυκό που στέκεται δίπλα στα πιο εκλεπτυσμένα. Οι Φλωρεντίνες είναι η τέλεια λύση όταν θέλουμε κάτι γρήγορο, χωρίς πολλά σκεύη, αλλά με εμφάνιση ζαχαροπλαστείου. Μπορούμε να τις φυλάξουμε σε κουτί για μέρες, αν αντέξουν φυσικά!

Υλικά

  • 70 γρ. βούτυρο (ή Βιτάμ για νηστίσιμες) 
  • 120 γρ. ζάχαρη 
  • 70 γρ. μέλι 
  • 220 γρ. αμύγδαλα φιλέ 
  • 250 γρ. κουβερτούρα

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 180°C στις αντιστάσεις. Στρώνουμε μία λαδόκολλα σε ένα ρηχό ταψάκι διαστάσεων περίπου 25X32 εκατοστά. 
  2. Σε μία μέτρια κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, ζεσταίνουμε τη ζάχαρη, το βούτυρο (ή το Βιτάμ) και το μέλι. Ανακατεύουμε συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα ή σπάτουλα μέχρι να λιώσει εντελώς το βούτυρο και να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά μας. Δεν θέλουμε να βράσει το μείγμα, απλά να λιώσουν τα στερεά υλικά. 
  3. Μόλις λιώσουν, αποσύρουμε αμέσως την κατσαρόλα από τη φωτιά. 
  4. Ρίχνουμε τα αμύγδαλα φιλέ στο μείγμα και ανακατεύουμε πολύ καλά, φροντίζοντας να καλυφθούν όλα τα αμύγδαλα. 
  5. Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψάκι που έχουμε στρώσει με τη λαδόκολλα. Το απλώνουμε ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια του ταψιού, ώστε να δημιουργήσουμε ένα λεπτό στρώμα. 
  6. Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 15 με 20 λεπτά, μέχρι οι άκρες να χρυσαφίσουν και η επιφάνεια να πάρει ένα όμορφο χρώμα. 
  7. Βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο και αφήνουμε τις φλωρεντίνες να κρυώσουν ελαφρώς για περίπου 10 λεπτά. Δεν τις αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς, γιατί μετά θα δυσκολευτούμε πολύ στο κόψιμο. 
  8. Ενώ κρυώνουν ελαφρώς, λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί ή στον φούρνο μικροκυμάτων. 
  9. Κόβουμε τις φλωρεντίνες σε τρίγωνα (ή ό,τι σχήμα μας αρέσει, τετράγωνα ή ρόμβους) με ένα κοφτερό μαχαίρι. 
  10. Βουτάμε τη μία πλευρά από κάθε φλωρεντίνη στην λιωμένη κουβερτούρα και τις ακουμπάμε σε λαδόκολλα μέχρι να σταθεροποιηθεί η σοκολάτα. Αν θέλουμε να επιταχύνουμε τη διαδικασία, μπορούμε να τις βάλουμε για λίγο στο ψυγείο. 
  11. Μόλις παγώσει η σοκολάτα, είναι έτοιμες να τις απολαύσουμε!

Προτάσεις από τις ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

  • Αν θέλουμε έξτρα γεύση, μπορούμε να προσθέσουμε λίγη βανίλια ή φλούδα πορτοκαλιού στο μείγμα πριν το ψήσιμο.

Δημιουργός συνταγής: Eleni Kalisperati