
Αυτή η συνταγή για σταφιδόψωμα είναι τόσο απλή που θα εκπλαγείτε. Το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να ανακατέψετε, να ζυμώσετε λίγο και να περιμένετε να φουσκώσει η ζύμη. Το μυστικό της συνταγής; Τα κράνμπερι! Δίνουν ένα τέλειο twist. Είναι μαλακά, αρωματικά και γεμάτα γεύση, ιδανικά για κάθε ώρα της ημέρας!
Υλικά
- 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
 - 250 γρ. χλιαρό νερό
 - 150 γρ. μαύρες σταφίδες
 - 150 γρ. κράνμπερι
 - 1½ φακελάκι ξηρή μαγιά
 - 1 κ.σ. καστανή ζάχαρη
 - 1 πρέζα αλάτι
 - 1 κ.γ. κανέλα
 - 1 πρέζα γαρύφαλλο σε σκόνη
 - 7-8 κ.σ. ελαιόλαδο
 - Σουσάμι για πασπάλισμα
 
Εκτέλεση
- Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το αλεύρι και κάνουμε μια λακκούβα στο κέντρο.
 - Στη λακκούβα ρίχνουμε τη μαγιά, τη ζάχαρη, το αλάτι, την κανέλα, το γαρύφαλλο και το ελαιόλαδο.
 - Ρίχνουμε λίγο-λίγο το χλιαρό νερό και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια αφράτη, μαλακή και ελαστική ζύμη που να ξεκολλάει από τα χέρια μας. Εάν η ζύμη μας κολλάει πολύ, προσθέτουμε ελάχιστο αλεύρι. Εάν είναι πολύ σφιχτή, προσθέτουμε λίγο ακόμα χλιαρό νερό. Η ζύμη πρέπει να είναι μαλακή, αλλά όχι υδαρής.
 - Στο τέλος της ζύμωσης προσθέτουμε τις σταφίδες και τα κράνμπερι. Ανακατεύουμε με τα χέρια μας για να ενσωματωθούν ομοιόμορφα μέσα στη ζύμη.
 - Σκεπάζουμε το μπολ με μία καθαρή πετσέτα ή με μεμβράνη και αφήνουμε τη ζύμη σε ζεστό μέρος να ξεκουραστεί για 10 λεπτά.
 - Κόβουμε κομμάτια ζύμης στο μέγεθος ενός μικρού μανταρινιού και πλάθουμε μικρά στρογγυλά μπαλάκια. Τα τοποθετούμε σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα, αφήνοντας μικρές αποστάσεις μεταξύ τους.
 - Αλείφουμε τα ψωμάκια με λίγο νερό χρησιμοποιώντας ένα πινέλο και πασπαλίζουμε με σουσάμι.
 - Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C (αντιστάσεις, πάνω-κάτω) για περίπου 20 με 30 λεπτά, ή μέχρι να ροδίσουν όμορφα και να μοσχομυρίσει το σπίτι μας!
 - Τα βγάζουμε από τον φούρνο, τα αφήνουμε να κρυώσουν λίγο και τα απολαμβάνουμε με τον καφέ ή το τσάι μας!
 
Δημιουργός συνταγής: ArtemisTaia Arampatzi