Λικέρ καφέ

Υλικά

  • 500 ml βότκα
  • 120 γρ. Καφές εσπρέσο χοντροαλεσμενος
  • 400 γρ. ζαχαρη
  • 300 ml. εμφιαλωμενο νερό
  • 1 κ.γλ. υγρη βανίλια

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μεγάλο μπουκάλι ή βάζο που κλείνει καλά ρίχνουμε την βότκα, τους αλεσμενους κόκκους καφέ και την βανίλια.
  2. Ανακινουμε πολύ καλά και φυλάμε σε δροσερό μέρος για 20 μέρες ανακοινώνοντας ανά 2-3 μέρες.
  3. Το σουρώνουμε με πανί.

Το έχω σερβίρει με κρύο αφρογαλα, λεμόνι και λίγο κακαο.


Δημιουργός συνταγής: Αγγελική Σκόνη