
Ένα εύκολο και γρήγορο γλυκό ψυγείου με υλικά που έχουμε πάντα στο σπίτι μας. Ιδανικό για να ικανοποιήσουμε την ανάγκη για κάτι γλυκό, χωρίς πολύπλοκες διαδικασίες ή αναμονές.
Υλικά
- 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
- 2 κουτιά Morfat (σαντιγί σε κουτί)
- 2 πακέτα μπισκότα πτι μπερ
- 4 γεμάτες κουταλιές της σούπας Μερέντα (ή άλλη σοκολατένια κρέμα)
- Λίγο γάλα και χυμός από ένα πορτοκάλι (για το βούτηγμα των μπισκότων)
- Τρούφα σοκολάτας (ή άλλο υλικό της επιλογής μας για διακόσμηση)
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ, χτυπάμε καλά τις Morfat με το ζαχαρούχο γάλα μέχρι να σχηματιστεί μια αφράτη κρέμα.
- Προσθέτουμε τη μερέντα στη μισή ποσότητα της κρέμας και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως και να έχουμε μια σοκολατένια κρέμα.
- Σε ένα άλλο μπολ, αναμειγνύουμε το γάλα με το χυμό πορτοκαλιού.
- Βουτάμε τα μπισκότα πτι μπερ στο μείγμα γάλακτος και πορτοκαλιού για λίγα δευτερόλεπτα, ώστε να μαλακώσουν ελαφρώς, αλλά να μη σπάσουν.
- Στρώνουμε μια διπλή σειρά από τα μπισκότα στο κάτω μέρος ενός πυρέξ.
- Απλώνουμε ομοιόμορφα την κρέμα σοκολάτας πάνω από τα μπισκότα.
- Προσθέτουμε άλλη μία διπλή στρώση μπισκότα από πάνω.
- Καλύπτουμε με την υπόλοιπη λευκή κρέμα και λειαίνουμε την επιφάνεια με μια σπάτουλα.
- Διακοσμούμε το γλυκό με τρούφα σοκολάτας ή άλλο διακοσμητικό της επιλογής μας.
- Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για τουλάχιστον δύο ώρες, ώστε να δέσει καλά και να ενωθούν οι γεύσεις.
Δημιουργός συνταγής: Olga Karagianni