Έτοιμο και το κεικάκι μας με πορτοκάλι και βούτυρο αγελάδας!
5αυγα
400γρ.περίπου βούτυρο
2-3βανιλιες
2πορτοκαλια και το ξύσμα και τον χυμό τους
Μισό νεροπότηρο γάλα
Λίγο κανέλα (ίσα ίσα στην μύτη του μαχαιριού)
Στην συνέχεια βάζουμε έναν έναν τους κρόκους
Ετοιμάζουμε την μαρέγκα
Βάζουμε τις βανίλιες,την κανέλα και το ξύσμα
Εναλλάξ το γάλα,τον χυμό και το αλεύρι και στο τέλος την μαρέγκα ανακατεύοντας την με ένα κουτάλι πολύ σιγά μην μας ξεφουσκώσουν τα αυγά
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε την φόρμα μας και ψήνουμε στους 180βαθμους πάνω κάτω αντίσταση
Ξέχασα να σας πω ότι όλα τα υλικά πρέπει να έχουν θερμοκρασία δωματίου.
Yλικά
500γρ.φαρίναπ5αυγα
400γρ.περίπου βούτυρο
2-3βανιλιες
2πορτοκαλια και το ξύσμα και τον χυμό τους
Μισό νεροπότηρο γάλα
Λίγο κανέλα (ίσα ίσα στην μύτη του μαχαιριού)
Εκτέλεση
Χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη καλάΣτην συνέχεια βάζουμε έναν έναν τους κρόκους
Ετοιμάζουμε την μαρέγκα
Βάζουμε τις βανίλιες,την κανέλα και το ξύσμα
Εναλλάξ το γάλα,τον χυμό και το αλεύρι και στο τέλος την μαρέγκα ανακατεύοντας την με ένα κουτάλι πολύ σιγά μην μας ξεφουσκώσουν τα αυγά
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε την φόρμα μας και ψήνουμε στους 180βαθμους πάνω κάτω αντίσταση
Ξέχασα να σας πω ότι όλα τα υλικά πρέπει να έχουν θερμοκρασία δωματίου.
Δημιουργός συνταγής: Αγγελική Σκόνη